Hírek

Hasznos szolgáltatás a BKK buszain

Korszerű megoldást vezet be a fővárosi buszokon a Budapesti Közlekedési Központ annak érdekében, hogy az utasok már menet közben tájékozódhassanak az átszállási lehetőségekről.

A Budapesti Közlekedési Központ folytatja az utastájékoztatás fejlesztését, ugyanis immáron – a villamosok és trolibuszok után – az autóbuszok járatain is közzéteszik az átszállási lehetőségeket. Az utazástervezéshez nélkülözhetetlen információk a járművek belső kijelzőin jelennek meg, ezáltal bárki tudomást szerezhet róla, hogy a soron következő megállóban milyen BKK-járatokra, elővárosi vonatokra, illetve HÉV-re szállhat át. Mindemellett azt is leolvashatják az utasok a kijelzőkről, hogy mely irányba közlekedik az adott eszköz, és mennyi idő van hátra annak indulásáig.

Nem kevesebb, mint 1382 járművön végezték el a fedélzeti monitorok szoftvereinek fejlesztését, hogy az átszállási adatok megjelenhessenek a kijelzőkön. Fénykép: Budapesti Közlekedési Központ

A BKK közleményében kiemeli, hogy ugyan a korábbi utastájékoztató programok is szolgáltak statikus átszállási információkkal, azok sokszor pontatlanok voltak. Hogy az új szolgáltatás működhessen, a társaság átdolgozta a FUTÁR-t és a hozzá kapcsolódó rendszereket, egyszersmind a cég szakemberei egy új modult is megalkottak, amely a járművek valós pozíciója alapján számolja a csatlakozó járatok indulását, és közvetíti ezeket az adatokat a buszok fedélzeti számítógépére. Sőt, az új program képes más közlekedési szolgáltatóktól érkező járatinformációk feldolgozására is.

Olvassa el további cikkeinket!