Hírek

Nehéz sorsú családokat támogat a BMW debreceni gyára

Idén is részt vesz a Debreceni Advent nevű rendezvényen a BMW leendő gyárának csapata, mely jelentős összegű adományt osztott ki az ünnep alkalmából.

Messze földön híres a színes programokat, koncerteket, kirakodóvásárt és megannyi látványosságot felsorakoztató Debreceni Advent, ennek egyik különleges helyszíne a bajor autógyártó által megvalósított Adventi Kuckó.

A Kossuth téren felállított, 750 négyzetméteres jégpálya a „kék fehérek” támogatásával épült fel és január 7-ig látogatható. Fénykép: Debreceni Advent

Ez adott otthont december 12-én a BMW Group Gyár Debrecen nagyszabású karitatív eseményének, melynek keretein belül a vállalat 50 ezer euró értékben ajánlott fel adományokat öt helyi szervezetnek, nevezetesen az időseket, fogyatékkal élőket és autistákat segítő Debreceni Karitatív Testületnek, az egyszülős családokat támogató Forrás Lelki Segítők Egyesületének, a tanyavilágban hátrányos helyzetben élő családokat támogató Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesületnek, továbbá a hátrányos helyzetben élő nagycsaládosokat segítő Család a Jövő Alapja Közhasznú Alapítványnak. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a cég fizeti a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában ápolt gyermekek mellett tartózkodó szülők meleg ebédjének költségeit abból a támogatásból, amit a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára jutat 2024-ben.

Az öt szervezet december 12-én vette át a támogatásról szóló okiratokat. A gyár munkatársai többek között az építés alatt álló üzemmel összefüggő információkkal is várják a látogatókat a Kossuth téren található Adventi Kuckóban

– A BMW Group Gyár Debrecen csapata idén több, az itt élők számára kedves és fontos programnak is aktív részese volt. Nagy öröm számunkra, hogy csatlakozhattunk ezekhez a kezdeményezésekhez, az pedig még inkább, hogy az emberek szívélyesen fogadták jelenlétünket. Hálásak vagyunk, hogy most, az adományozás révén valamit visszaadhattunk ebből a közösségnek. A Debreceni Karitatív Egyesülettel a tavalyi ünnepi időszakban is nagyon eredményesen tudtunk együttműködni, így nem volt kérdés számunkra, hogy ismét velük partnerségben fogjuk támogatni a rászorulókat. Bízunk benne, hogy idén is sok család ünnepét, életét tehetjük könnyebbé, boldogabbá – mondta el Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója az adományok átadását követően.

Olvassa el további cikkeinket!