Hírek

Itt a felfrissített Volkswagen T-Cross

Megjött a Volkswagen legkisebb szabadidő-autójának ráncba szedett változata.

Öt évvel ezelőtt mutatkozott be a T-Cross, a wolfsburgi iparóriás első kisméretű SUV-ja, éppen ideje volt hát a ráncfelvarrásnak. Hogy a 4127 mm hosszú, 1760 mm széles és 1573 mm magas kocsi igazodjon a márka jelenlegi arculatához, átszabták lökhárítóit, emellett új, immáron LED-es első fényszórókkal és hátsó lámpákkal látták el. Belterében is felfedezhetünk módosításokat, ugyanis javult a kárpitanyagok színvonala, továbbá új műszeregység és fedélzeti kijelző néz szembe az utasokkal.

Örömteli, hogy megmaradtak a hagyományos fűtéskapcsolók. Természetesen elérhető a telefonok csatlakozását lehetővé tevő Android Auto és az Apple CarPlay program, mellettük megannyi okosalkalmazás segíti az utasokat

Ami az erőforrásokat illeti, a T-Cross továbbra is három turbófeltöltésű benzinessel vásárolható meg: az 1,0 l-es, háromhengeres 95 és a 115 LE-s teljesítménnyel készül, míg az 1,5 l-es, négycilinderes csúcsverzió 150 lóerőt szabadít fel. Három felszereltségi szint, Life, Style és sportos R-Line közül szemezgethet a vevő, a színválaszték pedig nyolc árnyalatból áll, közülük a királyvörös, a szőlősárga és a világoskék vadonatúj.

Az alapkiadás 16 colos könnyűfém kerekekkel jön, a csúcsmodell 17-es papucsokat kap. A 95 lovas TSI-hez ötfokozatú, kézi kapcsolású váltót társítanak, a két izmosabb erőforrás hatgangos kézivel vagy hétfokozatú, kettős kuplugos automatikus váltóval vásárolható meg

Igazán hasznos fejlesztés, hogy 55-ről 75 kilóra növelték a gyári vonófej függőleges terhelhetőségét, ezáltal nagyobb tömegű kerékpárok is szállíthatóak a horogra szerelhető bringatartóval. Érdemes kiemelni azt is, hogy extraként úgynevezett menetasszisztens (Travel Assist) is kapható a VW legkisebb SUV-jéhez, ami az előtte haladó gépkocsik tempójához igazodva, automatikusan szabályozza az autó sebességét, sőt figyelmebe veszi a kanyarokat, körforgalmakat és sebességkorlátozásokat is. Az újdonság már itthon is megrendelhető, alapára 8 309 745 Ft.

Olvassa el további cikkeinket!