Hírek

Újabb gyorsforgalmi utakon kell fizetni 2022-ben

Karácsony előtt jelent meg az innovációért és technológiáért felelős miniszter által jegyzett jogszabálymódosítás, mely átírta a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló 45/2020. (XI. 28.) ITM rendeletet. Ennek értelmében 2022. január 1-től díjkötelessé válik többek között az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, az M30-as autópálya Miskolc-észak és Tornyosnémeti közötti etapja (miközben az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő részén továbbra sem kell fizetni).

Miként a Magyar Közút beszámolt róla, az eredetileg tervezett ezer kilométerhez mérten negyedével több, mintegy 1250 kilométernyi útszakasz felújítása kezdődött el, illetve fejeződött be 2021-ben, s a fejlesztések összértéke meghaladta a 220 milliárd forintot.

Mindemellett fizetőssé válik az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta, illetve az M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak közötti szakasza is.

Aki megyei matricát vásárol, figyeljen az egyes jogosultságok érvényességi terültére! A tévesztés ára akár több tízezres pótdíj is lehet

Fontos változás továbbá, hogy a Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópálya vonatkozásában a 48-as kilométernél található Szárligeti-lehajtó és a 112-es km-nél fekvő M1-M19 csomópont között lesz érvényes jövő év elejétől.

Olvassa el további cikkeinket!