Hírek Klubélet Közélet

Közlekedésszervezés az önkormányzati választások tükrében

A Magyar Autóklub fontosnak tartja, hogy a budapesti közlekedésszervezés kellően nagy figyelmet kapjon az önkormányzati választás során.

Az önkormányzati választás kampánya még el sem indult, de már érzékelhető, hogy a fővárosban központi kérdéssé vált a közlekedésszervezés. A jelöltek egymásra licitálnak ígéreteikkel, pedig az elmúlt időszak megmutatta, hogy a közúti forgalom infrastruktúrájának visszaszorítása számos konfliktust hordoz magában, és az sem biztos, hogy a zöldnek hirdetett ígéretek valóban a környezeti körülmények javulását eredményezik – áll az Autóklub MTI-hez eljuttatott közleményében.

Budapesten az elmúlt években a díjfizetéses parkolási övezetek területe mintegy 80%-kal növekedett, emiatt (a díjszintemeléseket és a fizetős esti időszaki bevezetését is figyelembe véve) 30%-os többletkiadás terheli a használókat, miközben a P+R parkolók egy része kihasználatlanná vált. Fontos lenne tudni, vajon mit gondolnak a parkolás és a közlekedésszervezés kérdéseiről a főpolgármester-jelöltek. Fényképek forrása: BKK és Freepik

A Magyar Autóklub egyetért a városzöldítési, humanizálási törekvésekkel, de elengedhetetlennek tartja az ehhez szükséges feltételrendszer egyidejű vagy időben korábbi kialakítását. Szervezetünk összesen 14 kérdést tett fel a főpolgármester-jelölteknek, kérve, javasolva azok megválaszolását, egyúttal felajánlották a személyes egyeztetés lehetőségét is.

Középpontban a közlekedésszervezés

A MAK azt szeretné elérni, hogy a főváros működőképességének fenntartása és humanizálása közös cél legyen, és az érintettek szakmai alapon vitassák meg a kérdést. Lényeges továbbá, hogy mindez – az egyes közlekedő csoportok, azaz az autósok, gyalogosok és kerékpárosok szembeállításával – ne váljon a politika eszközévé.

A főpolgármester-jelölteknek elküldött kérdéssor megtekinthető a Magyar Autóklub honlapján, és a későbbiekben itt jelennek majd meg a válaszok is. Az egyesület szívesen látja a közlekedés témáját fontosnak tartó jelölteket egy szakmai beszélgetésre az Autóklub Berda József utcai szolgáltató központjában.

Olvassa el további cikkeinket!