Hírek Klubélet Riport

Közlekedésbiztonsági vetélkedőnek adott otthont az Autóklub Zalaegerszegen

Örömmel számolhatunk be róla, hogy a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezete csatlakozott az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által kiírt, Közlekedik a család névre keresztelt vetélkedősorozat Zala vármegyei állomásához.

Az Autóklub igyekszik megragadni minden olyan lehetőséget, ahol a biztonságos közlekedés fontosságára hívhatja fel a járművezetők és a családok figyelmét. Ezért is vett részt idén a Nyugat-dunántúli Regionális Szervezet a Közlekedik a család vetélkedő Zala vármegyei megszervezésében. A családi programot június 10-én tartották három helyszínen, közülük az egyik a MAK zalaegerszegi szerviz- és vizsgapontja volt.

Roppant fontos, életet is menthet balesetnél vagy rosszullétnél, hogy helyesen alkalmazzák a szívmasszázst és a lélegeztetést. Ennek gyakorlására is volt mód a zalaegerszegi szervizponton

Bár a várva várt napsütéses idő nem érkezett meg, a 18 család részvételével lezajlott eseményen így is mindenki jól érezte magát. Túl azon, hogy a családtagok részt vehettek a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtási feladatán, az Autóklub közlekedésbiztonsági programjába is bepillantást nyerhettek. Ennek keretein belül kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort, illetve teljesíthették a kijelölt pályát a drogos és alkoholos állapotot szimuláló, úgynevezett részegszemüveggel.

A program lebonyolításában Kiss Ambrus regionális elnök, két elnökségi tag és három segélyszolgálatos munkatárs is közreműködött. A szórakoztató program sok tanulsággal szolgált

Az érdeklődők megtekinthették segélyszolgálati járműveinket, megismerhették a Sárga Angyalok munkáját, és szakmai konzultációra is lehetőséget kaptak, ahol feltehették műszaki témájú kérdéseiket.

A részegszemüveg mindenkit megtréfál. Boldogan tapasztaltuk, hogy a rendezvény résztvevői közül heten is beléptek a Magyar Autóklubba

A Magyar Autóklub öt kérdésből álló tesztlappal is készült, az elért pontok beleszámítottak a verseny végeredményébe. A délutáni díjátadó remek hangulatban telt, s Kiss Ambrus, a MAK Országos Elnökségének tagja értékes ajándékcsomagot adott át a harmadik, negyedik és ötödik helyezett családnak.

Olvassa el további cikkeinket!