Hírek Közélet Úthálózat

Kiderült, mibe fáj a motorosoknak az egynapos autópálya-matrica!

A jogalkotó már tavaly év végén közzétette a személyautókra vonatkozó egynapos autópálya-matrica árát, ám arról nem szólt a fáma, mennyibe kerül a motorosok 24 órás jogosultsága. Most ez is nyilvánosságra került.

Miként lapunk kérdésére az Építési és Közlekedési Minisztérium elárulta, az autósoknál lényegesen kedvezőbb áron juthatnak hozzá a motorosok az egynapos vignettához. Az április 1-től elérhető D1M kategóriájú egynapos autópálya-matrica ára 2570 forint, ezért a pénzért az adott napon róhatják hazánk fizetős gyorsforgalmi útjait a kétkerekűek.

Idén a teljes M0 körgyűrű díjköteles lett, ezenkívül matricával vehető igénybe az M30-as Miskolc Észak és Miskolc Dél közötti része. Sőt, az M4-es Jászberénytől Abony Északig és Abony Kelettől Szolnok Nyugatig, az M44-es Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Békéscsabáig, az M6-os Bátaszék és az M6-M60 csomópont között, valamint az M76-os Balatonszentgyörgytől Keszthely-Fenékpusztáig szintúgy fizetőssé vált. Mindegyiken érvényes az egynapos autópálya-matrica. Fényképek forrása: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a személyautók használói 5150 forintért válthatnak egynapos jegyet a sztrádákra, ez megközelíti a tíznapos országos és a 12 hónapig érvényes vármegyei matrica díját.

Ha úgy gondolja, hogy az autósok érdekvédelme fontos, lépjen be Ön is a Magyar Autóklubba! Összetartó közösségünk tagjai biztos háttértámogatással vághatnak neki az utazásoknak és együtt, hatékonyan léphetnek fel az érdekeiket sértő döntések, valamint intézkedések ellen.

Olvassa el további cikkeinket!