Hírek Klubélet

Elhunyt az Autósélet egykori főszerkesztő-helyettese, Eszterváry Ervin

Nagy veszteség érte az újságíró-társadalmat, ugyanis életének 87. évében meghalt Eszterváry Ervin, aki a hetvenes évektől oszlopos tagja volt az Autósélet szerkesztőségének.

Az Aranytoll újságírói díjjal kitüntetett kiváló szakember 1936. május 11-én született Pécsett. Már ifjúkorában az autók szerelmese volt, mély benyomást tett rá a család Fiat Topolinója. Amikor az akkori törvények értelmében elvették tőlük a szeretett négykerekűt, elhatározta, hogy olyan foglalkozást választ magának, melynek segítségével mindig a gépjárművek közelében lehet. Elkezdett hát a Magyar Autóklub rendezvényeire járni, s – magánszorgalomból – cikkeket, fényképeket készített az Autóséletnek. Szitnyai Jenő akkori főszerkesztő hamar felfigyelt a tehetséges és szorgalmas fiatalemberre, s felkérte, hogy tudósítson az Autóklub rendezvényeiről, találkozóiról. Ettől kezdve nem volt kérdés, hogy az újságírást választja hivatásául, és hamarosan lapunk állandó fotóriportere és zsurnalisztája lett.

Eszterváry Ervin budai otthonában. Nagyon érdekelte az autózás története, sokat kutatta ezt a témát, és számos cikket publikált az autóiparról, a járművek fejlődéséről

Eszterváry Ervin temérdek rendezvényen, autó- és motorversenyen, kiállításon képviselte magazinunkat, készített bemutatókat, teszteket, úti beszámolókat, neve egybeforrt az Autósélettel, melynek sok éven át főszerkesztő-helyettese is volt. Az újságírói munka mellett elvállalta a Magyar Autóklub Veteránautó Szakbizottságának vezetői posztját, és nyugdíjasként is szívesen foglalkozott veterán járművekkel. Mindnyájunknak nagyon fog hiányozni. Nyugodjon békében!

Olvassa el további cikkeinket!