Hírek Klubélet

Hétvégén elrajtolt a Selyemút Rally

Idén harminc éve, hogy elkezdődött a szorosabb együttműködés a független türk államok között, s erre a jeles alkalomra emlékezve tartották meg a Selyemút Rally autós futamot.

A különleges túra Budapestről rajtolt augusztus 21-én, s a 15 párosból álló mezőny a Duna mentén haladva Szerbián és Bulgárián keresztül jut majd el Törökországba. A 9100 kilométeres verseny a tervek szerint három és fél héten át tart.

Indulás előtt Dr. Hatala József, a MAK elnöke aláírásával látja el az egyik résztvevő autót

A Magyar Autóklub a budapesti rajttól hazánk határig követte a mezőnyt, hogy szükség esetén műszaki segítséget nyújtson a résztvevőknek. Az indulásnál jelen volt Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub vezetője, aki a következő szavakkal méltatta az eseményt:

A kezdeményezés nem újszerű, az adott kor színvonalának megfelelően már száz évvel ezelőtt szerveztek kontinenseket átszelő ralikatA Selyemút Rally útvonalát tekintve mégis különleges, küldetése is dicséretes, ezért örömmel vállaltuk, hogy a rajttól a határig segélyszolgálati és műszaki biztosítást nyújtunk a résztvevőknek. Bízom benne, hogy megvalósul a rally célja, a népek barátságának elősegítése és az útvonalon lévő országok turisztikai vonzerejének népszerűsítése.”

Gülsen Karanis Eksioglu, Törökország magyarországi nagykövete kiemelte, hogy a verseny lehetősget teremt arra, hogy népszerűsítsék a mezőny által érintett városok kulturális, természeti, történelmi és turisztikai szépségeit. Emellett hozzátette: a rendezvény segítségével még jobban elmélyülhet Magyarország és Törökország kapcsolata.

Olvassa el további cikkeinket!