Hírek Klubélet Közlekedésbiztonság

Sikeres volt az
ecoMobility Day 2022 rendezvény

Az esős idő ellenére remek hangulatban zajlott a környezetbarát járművek seregszemléje a Magyar Autóklub vezetéstechnikai központjában.

Érdekfeszítő eseményt szervezett október 1-re a Magyar Autóklub. Az ecoMobility Day 2022 névre keresztelt, díjmentesen látogatható, egész napos rendezvényen mutattuk be a legújabb, legkorszerűbb mobilitási eszközöket, egyszersmind bepillantást engedett a különféle alternatív hajtásláncok felépítésébe és működésébe.

Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke nyitotta meg az egész napos rendezvényt

Sőt, szolgáltatóközpontunk vezetéstechnikai pályáján bárki kipróbálhatta a NIU, a Motron elektromos motorjait, az e-twow elektromos rollereit, és a Z-Tech áramos biciklijeit, mopedjeit, motorkerékpárjait, valamint a Kia, a Nissan, a Skoda és a Tesla akkumulátoros kocsijait. Az ecoMobility Day 2022 jelentőségét mutatja, hogy a nap fővédnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter volt, ezenkívül támogatta az összejövetelt az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Jövő Mobilitása Szövetség is.

Töltési lehetőségekről, akkumulátorokról és áramdíjakról is kérhettek tájékoztatást a résztvevők a Berda József utcai szolgáltatóközpont parkjában

Miközben a parkban – a Magyar Autóklub szakembereinek közreműködésével – zajlottak az interaktív programok, a B épület földszinti előadótermében a nagyvárosi közlekedés jövőjéről, az elektromos autók fejlődéstörténetéről és a mikromobilitási eszközökről tartottak előadást többek között az Adves.Moto, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Közlekedési Központ, az EV Electric Motors Hungary, a Magyar Elektromos Autó Akadémia, a SZEnergy Team és a Toyota Hungary szakértői.

Szakemberek ütköztették álláspontjukat a kerekasztal-beszélgetéseken. Képünk a mikromobilitási eszközökről folytatott diskurzust örökíti meg

Sokan kíváncsiak voltak a kerekasztal beszélgetésekre is, ahol parázs viták közepette, érdekfeszítő beszélgetéseken tárgyalták meg a résztvevők a járműiparral és az alternatív hajtású gépkocsikkal összefüggő problémákat, valamint az elektromos mikromobilitási eszközök kérdéskörét. A nagy sikerre tekintettel 2023-ban is lesz ecoMobility Day, erről a későbbiekben a Magyar Autóklub internetes felületein és az Autósélet magazinban adunk további tájékoztatást.

Ha úgy gondolja, hogy az autósok érdekvédelme fontos, lépjen be Ön is a Magyar Autóklubba! Összetartó közösségünk tagjai biztos háttértámogatással vághatnak neki az utazásoknak és együtt, hatékonyan léphetnek fel az érdekeiket sértő döntések, valamint intézkedések ellen.

Olvassa el további cikkeinket!