Hírek Klubélet

Közlekedjünk együtt, biztonságosan

A Magyar Autóklub a Fékezd Magad Alapítvány (FMA) megbízásából idén két nagyszabású rendezvényen is részt vett, tudniillik képviseltette magát a nyár végi Hungaroring Classic Oldtimer kiállításon, valamint a szeptemberi Ifjúsági Sajtófesztiválon, amely idén rekordszámú látogatót fogadott.

Az FMA „Együtt az úton” Biztonságban című projekt keretében minden közlekedőt szeretne megszólítani. Arra is felhívja a figyelmet, hogy különböző közlekedési eszközök, közlekedési módok sajátosságaiból adódóan érdekellentétek, feszültségek alakulhatnak ki az úton lévők között, melyek aztán a hétköznapi normákon túllépő magatartási formákat szülhetnek.

Színes, sok látogatót vonzó standdal képőviseltette magát az FMA a Hungaroring Classic eseményen

A feszültség oldására helyezi a hangsúlyt az idei program, s kiemelt célja, hogy változtasson a közlekedők nézőpontján, ebből kifolyólag pedig nyugodtan és biztonságosan közlekedő közösség alakuljon ki. A rendezvények során ezt az üzenetet igyekeztünk tudatosítani a látogatókban, emellett felhívtuk a figyelmüket arra, hogy az egymás iránti tolerancia a közlekedésben is elengedhetetlen.

Hungaroring Classic 2021

Az államalapítás ünnepének hétvégéjén különleges veterános kiállításnak és szépségversenynek adott otthont a mogyoródi versenypálya. Az idei Hungaroring Classic Szépségverseny és Kiállítás a WTCR túraautó világkupa budapesti állomásának betétprogramja volt, ami a hagyományos értelemben vett veterános találkozók hangulatát idézte.

Ezrek látogattak ki a Hungaroringre a nyár végi program kedvéért

Az augusztus 21-én és 22-én zajló dzsembori a célegyenesnél található Silver és Gold tribünök mögötti területen várta a látogatókat, itt sorakoztak fel a klubok öreg autói és motorjai mellett az egyes kiállítók standjai, így az FMA-é is.

28. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

A véleményvezér diákújságírók és diákrádiósok éves találkozója, azaz az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál közel kétezer fő részvételével zajlott 2021. szeptember 30-án.

Az FMA csapata játékos feladatokkal és tanulságos tesztekkel várta a fiatalokat, akik örömmel hallgatták meg a hasznos közlekedési tanácsokat is

Az Akvárium Klubban megtartott eseményen szakmai és kulturális programok, érdekfeszítő versenyek, díjátadók és közönségtalálkozók várták a résztvevőket.

„Együtt az úton” Biztonságban

A közlekedésben résztvevők szokásait figyelve arra jutottak az Alapítvány munkatársai, hogy a fiatal nemzedék nyitottabb a mikromobilitási eszközök használatára, sőt – akár egy utazás alkalmával is – a különböző járművek és közlekedési módok kombinálására. Sajnos azonban egyelőre nincsenek egyértelmű jogszabályi iránymutatások a rollerek, két- vagy többkerekű okoseszközök használatával összefüggésben. Ezért a közlekedésbiztonsági szempontokat szem előtt tartva mindenkit arra ösztönzünk, hogy segítsék egymást az utakon! Az „Együtt az úton” Biztonságban projekt egyik legfontosabb célja, hogy a közlekedők elfogadják egymást, emellett a védtelenebb eszközhasználókkal szemben minél előzékenyebbek legyenek a többiek.

 

Olvassa el további cikkeinket!