Hírek Klubélet

A Blaha Lujza tér felújítása kapcsán tett ajánlásokat a Magyar Autóklub

Megkezdődött a szakmai párbeszéd a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Autóklub között, melynek eredményeként a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódó, ideiglenes forgalmi rend kialakításakor figyelembe vették a MAK több szakmai javaslatát is

A Blaha Lujza tér július 12-én kezdődő rekonstrukciójának első szakaszában érdemi forgalomkorlátozásokra számíthatnak a közlekedők a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében.

Látványerven, hogy milyen lesz a főváros egyik legzsúfoltabb csomópontja, a Blaha Lujza tér

Az ideiglenes forgalmi rend megtervezésekor a Fővárosi Önkormányzat és a beruházást lebonyolító Budapesti Közlekedési Központ Zrt. szem előtt tartotta a Magyar Autóklub szakmai észrevételeit is. Ezek értelmében:

– A Rákóczi úton megmarad a 2×2 sávos közúti forgalom, az autóbuszok gyors haladását speciális lámpaprogrammal és elsőbbségadással biztosítják.

– A Nagykörúton a 4-es és 6-os villamosok közlekedését a korábbi felújításoknak köszönhetően nem kell korlátozni. A jelenlegi, gépkocsiknak fenntartott 2×2 sáv és az oldalanként kialakított 1-1 kerékpársáv helyett azonban csak 2×1 sávon közlekedhetnek majd az autók, s az érintett szakaszon megszűnik az elkülönített kerékpársáv.

– A Fővárosi Önkormányzat ideiglenesen felfüggeszti a Dohány utca és Wesselényi utca forgalomcsillapítását, így ezek az utcák – alternatív útvonalként – teljes hosszban átjárhatóak lesznek a Kiskörút és a Nagykörút között.

Ezek az intézkedések csak a felújítás első 10-12 hetére vonatkoznak, utána – várhatóan szeptember második felében – helyreállhat az eredeti forgalmi rend a Rákóczi úton és a Nagykörúton. A Főváros és a MAK képviselői a további lehetőségekről, szakmai javaslatokról folytatják az egyeztetéseket a következő hetekben.

(Nyitókép: Balogh Zoltán, MTI)

Olvassa el további cikkeinket!