Hírek

Január végéig érvényesek a 2020-as sztrádamatricák

Már csak néhány nap, és lejárnak a tavalyi éves, illetve megyei matricák. Ha mégis elmulasztjuk megvenni a 2021-es jogosultságokat, és felhajtunk egy fizetős szakaszra, minimum 15 ezer forintos pótdíjra számthatunk.

Január 31-én éjfélkor jár le a türelmi idő, magyarul ezt követően nem közlekedhetünk a hazai gyorsforgalmi úthálózaton a 2020-as matricákkal. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) néhány nappal ezelőtt kiadott tájékoztatása alapján úgy tűnik, sokan az utolsó pillanatra hagyják a 2021-es jogosultság megvásárlását. Mint írják, a tavalyi értékesítési adatok alapján arra következtetnek, hogy több mint 1,7 millió éves országos vagy megyei matricát nem „újítottak meg” január 25-ig, azaz a közlekedők durván 65 százaléka a határidő végéig kivár.

Ha leállításos ellenőrzésbe futunk bele, általában a helyszínen is megvehetjük a matricát, miután kifizettük a pótdíjat

Várhatóan sokan lesznek olyanok, akik végül megfeledkeznek a vásárlásról, és érvényes jogosultság nélkül kanyarodnak rá a fizetős úthálózatra. Ha személyautóval belefutnak egy ellenőrzésbe, alsó hangon 15 460 forintos pótdíjat szabnak ki rájuk, ugyanakkor az összeg 61 820 forintra hízik, amennyiben 60 napon belül nem rendezik a tartozást. Miként arról korábban már beszámoltunk, az idei évtől többe kerül az úthasználat, viszont jó hír, hogy számottevően bővült az igénybe vehető gyorsforgalmi szakaszok hossza. Ne feledjék, hogy az Autoclub Travel irodáiban a magyar mellett az osztrák, a svájci és a szlovén matricát is megvásárolhatják, sőt az utazási iroda honlapján az érvényes tarifákat, az országokra vonatkozó előírásokat és a díjakkal kapcsolatos egyéb tudnivalókat is megtalálhatják!

Olvassa el további cikkeinket!