Baleset-megelőzési tanácsok Hírek Magyar Autóklub Üzemeltetetési tanácsok

Az enesei tűzoltóverseny vendége volt a Magyar Autóklub

Újabb nagyszerű programon vett részt a Magyar Autóklub, mégpedig az enesei tűzoltóversenyen vendégszerepelt az egyesület Közlekedésbiztonsági Szakága.

Június első hétvégéjén zajlott a Csorna körzeti I. fokozatú gyermek, ifjúsági, felnőtt önkéntes és létesítményi tűzoltóverseny, ami egy hangulatos családi nappal egészült ki. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Enese sportpályáján tartott rendezvényen a környékbeli önkéntes tűzoltók és azok családtagjai gyűltek össze, hogy a gyermekek, az ifik és a felnőttek összemérjék tudásukat.

Sokan felültek a biztonságiöv-szimulátorra, hogy megtapasztalják, milyen erőhatások érik a szervezetet erős fékezés és hirtelen megállás közben

A különböző ügyességi és szerelési feladatokból álló viadal mellett szakmai bemutatót tartott a Magyar Autóklub is. Ennek keretein belül Kovács László, a Közlekedésbiztonsági Szakág nagy tudású oktatója mutatta be a jelenlévőknek, hogy milyen veszélyek leselkednek a járműhasználókra és a gyalogosokra menet közben.

Megfog a biztonsági öv hirtelen fékezéskor?

Nagy sikert aratott a biztonságiöv-szimulátor, amivel bemutatták, hogy milyen erőhatások érik az utasokat lassítás során. Mindemellett arról is meggyőződhettek az eszközt kipróbáló érdeklődők, hogy miért nélkülözhetetlen bekötni a biztonsági övet. A legkisebbek sem maradtak szórakozás nélkül, hiszen a helyi rendőrség által kialakított ügyességi pályán biciklizhettek. Ezenfelül kipróbálhatták az alkohol hatásait kiválóan bemutató úgynevezett részegszemüvegeket is. A Magyar Autóklub Nyugat-Dunántúli Regionális Szervezetét Kiss Ambrus elnök képviselte, aki KRESZ-tesztekkel és hasznos oktatási anyagokkal hívta fel a fiatalok figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára.  

Olvassa el további cikkeinket!