Hírek

Átírták a fizetőparkolásra vonatkozó budapesti rendeletet

Parkolással kapcsolatos szabályváltozásokról döntött a Fővárosi Közgyűlés november 29-én. A képviselők megszavazták, hogy módosuljanak a fizetős zónák és Budapest újabb területein szűnjék meg az ingyenes várakozás lehetősége.

A változtatás értelmében a IX. kerületben a C várakozási övezet kiegészül a Vágóhíd utca–Üllői út–Könyves Kálmán Körút–Soroksári út által határolt területtel, a XI. kerületben az Őrmezői térség a D várakozási övezetből a C-be kerül annak érdekében, hogy ettől kezdve 3 óra legyen a várakozási időtartam felső határa.

Az A, B és C díjzónában legfeljebb 3 órát lehet parkolni, a jellemzően Budapest küső részein található D-ben viszont nem korlátozzák a várakozási időt. Fényképek forrása: BKK és Fővárosi Ökormányzat

Ugyanebben a kerületben a Hegyalja út–Budaörsi út–Zólyom köz– Zólyomi út–Radvány utca–Breznó köz által körbevett rész (a határoló utakkal együtt) és a Nedecvár utca, Breznó köz, valamint a Muskotály utca teljes hossza bekerül a C várakozási övezetbe. Szintúgy változás lép életbe a XII. kerületben, tudniillik az Istenhegyi út és a Németvölgyi út találkozásánál található, 9814/9 helyrajzi számú ingatlant a B-ből az A övezetbe tették át. A reform érinti a XIV. kerületet is, ott kibővül a C várakozási övezet a Csömöri út–Rákospatak utca–Vezér utca–Egressy út–Lőcsei út–Szugló utca– Fűrész utca–Bosnyák utca–Lőcsei út–Csömöri út által határolt városrésszel, ezenfelül pedig fizetni kell majd az Örs vezér tér 11-20. mögötti földdarabon.

Tavaly vezették be az új parkolási regulákat a fővárosban, ekkor négy zóna jött létre: az A-ban 600, a B-ben 450, a C-ben 300, míg a D-ben 200 forintot kell fizetni egy órányi parkírozásért

Karácsony Gergely főpolgármester azzal indokolta a parkolást szabályozó önkormányzati rendelet átdolgozását, hogy az egyes kerületek vezetői jelezték, beavatkozásra van szükség, ugyanis megteltek az utcák a jelzett helyeken.

Olvassa el további cikkeinket!