Hírek

Május 25-től megszűnik az ingyenes parkolás

A koronavírus-járványra tekintettel tavaly tavasszal ingyenessé tették a közterületi parkolást az ország fizetős zónáiban. A kormány azzal indokolta a döntést, hogy ezzel is szeretnék lassítani a pandémia terjedését.

Először 2020. április 6-tól vezették be ezt a példátlan könnyítést, s júliusig maradt érvényben az erről szóló jogszabály. Jóllehet, ezt követően nyár végétől novemberig tartott csak a fizetős időszak, mert akkortól ismét elrendelték, hogy nem kérhetnek pénzt az autósoktól az önkormányzatok és a parkoltató cégek.

Budapesten rengeteg autós élt az ingyenes parkolás lehetőségével. Senki se feledje, hogy egyes zónákban este nyolcig tart a fizetős periódus! (Fénykép: koronavirus.gov.hu)

Miután hetek óta egyre kevesebb az új fertőzött, várható volt, hogy a kabinet – több más intézkedéssel egyetemben – visszavonja ezt a rendelkezést.

A mai bejelentés értelmében Pünkösd utáni első munkanaptól, azaz május 25-től kezdve megint elvárják a várakozási díjat a kijelölt parkolási zónákban.

Aki mégis elmulasztja megváltani a jegyét vagy nem rendezi a számlát telefonon keresztül, több ezer forintos pótdíjjal számolhat.

Olvassa el további cikkeinket!