Hírek Klubélet Közlekedésbiztonság

Látni és látszani – ellenőriztesse autóját a MAK-nál!

Idén is meghirdette Látni és Látszani nevű közlekedésbiztonsági kampányát az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a programhoz a Magyar Autóklub is csatlakozott.

Október 18. és december 3. között zajlik a rendőrség „Látni és Látszani” akciója, melynek keretein belül felhívják a figyelmet az őszi-téli időszak veszélyeire, és arra, hogy most különösen fontos ellenőriztetni az ablaktörlő, az akkumulátor, a futómű, a fékrendszer, a gumiabroncsok és a világítás állapotát. Ilyenkor a hidegre tekintettel javasolt betenni az autóba néhány speciális kelléket, azaz jégkaparót, jégoldó spray-t, páramentesítő szert, és adott esetben nagy használt vehetik a meleg kesztyűnek, a takarónak, a hóláncnak és a vontatókötélnek is. Fontos az is, hogy feltöltsék az ablakmosó tartályt az évszaknak megfelelő, fagyálló folyadékkal!

Minden indulás előtt győződjenek meg róla, hogy rendben vannak-e a világítótestek és a gumiabroncsok! Fénykép: Audi AG

A rendőrség szakemberei azt is hangsúlyozzák, hogy a hűvös idő beálltával síkossá válnak az utak, ebből kifolyólag tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot, és számítsanak arra is, hogy a lefagyott felületen megcsúszhat a kocsi valamelyik kereke! A láthatóság fontosságát hangsúlyozza az ORFK-OBB figyelemvelhívó rövidfilmje, nézzék meg Önök is!

A Látni és látszani kampány során ingyenes járműátvizsgálással várja az autósokat az Autóklub. A téli átállásban nagy segítség lehet egy vezetéstechnikai oktatás, ezért azt javasoljuk olvasóinknak, hogy mihamarabb jelentkezzenek be a Magyar Autóklub valamelyik tréningjére, ahol tapasztalt, nagy tudású oktatók segítségével sajátíthatják el a járművezetés mesterfogásait.

Fontos megemlíteni, hogy a MAK Nyugat-dunántúli Regionális Szervezete is csatlakozott a rendőrség „Látni és látszani” akciójához, ilyeténképpen Györben, Keszthelyen, Lentiben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is szeretettel várják a járműtulajdonosokat az egyesület munkatársai a szervizpontokon és az adott települések különböző helyein.

Tetszett a cikkünk? Lépjen be Ön is a Magyar Autóklubba! Standard, Komfort és Oldtimer Prémium tagoknak ingyenesen postázzuk az évente hat alkalommal megjelenő, nyomtatott Autósélet magazint, ami az autós világ minden fontos történéséről tájékoztatja a járműtulajdonosokat, egyszersmind a biztonságos, gazdaságos közlekedésben és az autóválasztásban, illetve -üzemeltetésben is segítséget nyújt.

Olvassa el további cikkeinket!