Hírek Magyar Autóklub

Átadták a Szent Kristóf Érdemkereszteket

Különleges eseménynek adott otthont a minap az Autóklub Berda József utcai székháza, ugyanis ünnepélyes keretek között átadták a Szent Kristóf Érdemkereszteket.

Az Autóklub és annak Oldtimer Szekciója 2017-ben alapította a Szent Kristóf Érdemkereszt kitüntetést, hogy megjutalmazza mindazokat, akik sokat tesznek műszaki örökségünk megőrzéséért és a hazai veterános társadalomnak fontos ügyek előmozdításáért.

Az átadón beszédet mondott Berezvai Gábor,, az Oldtimer Szekció igazgatója és Dr. Berniczei-Roÿkó Ádám, az Oldtimer Szekció elnöke is

Az előző évekhez hasonlóan hárman kapták meg az elismerést. Habsburg-Lotharingiai József Károly főherceg az egyetemes automobil kultúrdiplomáciában betöltött, valamint a honi és a nemzetközi szervezetek közötti kapcsolatépítésben kifejtett tevékenységéért, Szepes Gábor a Magyarországi Bogarasok Klubjának példaértékű szervezéséért és irányításáért, az oldtimereseknek szóló kedvezményes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás közvetítéséért, a veteránosok érdekeinek védelméért, illetve Szalay Balázs a Hungaroring Classic rendezvény alapítója és vezérigazgatója a hazai historikus pályaversenyek meghonosításáért tett erőfeszítéséért, a több tízezer embert megmozgató rendezvény alapításáért, annak rendszeres megrendezéséért vehette át a kitünetést barátok, újságírók és az Autóklub vezetőségének gyűrűjében. A családias hangulatos ünnepséget baráti beszélgetés zárta.

Olvassa el további cikkeinket!