Hírek Közlekedésbiztonság Riport

A városligeti rendőrünnepen is közlekedni tanítottuk a fiatalokat

Hároméves szünet után idén április 22-én ismet megrendezték az Országos Rendőr- és Tűzoltóapot, melyre újfent sokezer ember volt kíváncsi. A Városligetben tartott eseményen képviseltette magát a MAK Közlekedésbiztonsági Szakágának csapata is.

Tizedik alkalommal gyűltek össze a rendvédelmi szervek dolgozói Pest egyik legismertebb és legnagyobb parkjában, hogy közösen ünnepeljenek, és megmutassák az érdeklődőknek a rendőri, tűzoltói hivatás kihívásait, szépségeit.

Apró csemeték és nagyobb lurkók is remekül szórakoztak, hiszen bepillantást nyerhettek a tűzoltók, illetve a rendőrök mindennapjaiba. Az oltási feladatra óvódások is szívesen vállalkoztak. Fénykép: Police.hu

Az egész nap zajló fesztivál rendhagyó felvonulással vette kezdetét: Buda két pontjáról egy időben, reggel 9 órakor elindult egy rendőrségi és egy tűzoltókonvoj, s a sokadalmat elkísérte a Hagyományőrző Rendőrszázad, a Készenléti Rendőrség Zenekara és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara. Miután az egységek megérkeztek a Ligetbe, hangulatos térzene is megszólalt a Hősök terén, a hivatalos megnyitót pedig 10 órakor tartották a nagyszínpadon. Egész nap lovas, kutyás, légirendészeti, harcművészeti és intézkedéstechnikai bemutatók, illetve koncertek zajlottak, miközben a BRFK motorosrendőrei látványos, zenére előadott performansszal is szórakoztatták a közönséget.

A Hagyományőrző Rendőrszázad csodaszép járművei konvojban hajtottak végig Budapesten. Fénykép: Police.hu

A Magyar Autóklub a Közlekedési Múzeum egykori épületéhez közeli sétányon ütött tábort, s kollégáink arra vállakoztak, hogy megismertessék az érdeklődőket a forgalomban rájuk leselkedő veszélyekkel. A közlekedésbiztonsági kamion speciális szimulátora szinte egész nap foglalt volt, mert fiatalok és idősek, anyukák és apukák egyaránt szívesen tesztelték járművezetői tudásukat a nem mindennapi berendezésen.

Aki nem találkozott még elektromos járgánnyal, az sem jött zavarba, és egy-két kör után magabiztosan terelgette a fürge jószágokat a trükkös akadálypályán

A teherautó mellett állítottuk fel a borulásszimulátort, amit szintén megannyi látogató kipróbált, hogy – biztonságos körlmények között – megtapasztalja, mit él át az, aki fejtetőre áll gépkocsijával. Az aszfaltcsíkon kijelölt rolleres ügyességi pályán reggeltől estig nagy volt a nyüzsgés, olykor 4-5 kiskamasz hajtotta egyszerre az apró elektromos alkalmatosságokat. Jó volt látni, hogy a srácok komolyan veszik oktatóink tanácsait, és körről körre egyre ügyesebben terelgetik a kétkerekű masinákat.

Olvassa el további cikkeinket!