Bemutató Hírek

Itt az elektromos Nissan Townstar EV Combi

Nincs egy éve, hogy megjelent Európában a családoknak, kisvállalkozásoknak szánt Townstar, máris itt az árammal hajtott változat.

Ugyan az utóbbi években erőteljesen csökkent a kereslet az egyterűek iránt, a haszonjármű alapú típusok (Citroën Berlingo, Fiat Doblo, Peugeot Partner, Renault Kangoo, Toyota Proace stb.) népszerűsége továbbra is töretlen. Nem meglepő hát, hogy a Nissan Európába is elhozta a 4486 mm hosszú, 1919 mm széles, 2716 mm tengelytávú Townstart, sőt mostantól nemcsak belső égésű erőforrást, hanem elektromos hajtásláncot is kínál hozzá.

Nagyban megkönnyíti a beszállást a széles bejáratot nyitó tolóajtó. Előnyös az 5 éves vagy 160 ezer km-es jótállás, és bizalmat ébreszt az akksira adott 8 év garancia is

A Townstar EV Combi néven futó személyautó kiadás mozgatását 122 lovas villanymotorra bízzák, ez 45 kWh-s, lítium-ion akkumulátorból szívja az energiát. Kedvező, hogy váltakozó áramú regenerálás keretein belül relatíve gyorsan, 90 perc alatt töltődik fel 15%-ról 80%-ra. Mi több, ha a telepet 80 kW-os, egyenáramú gyorstöltőrre csatlakoztatják, csupán 37 perc alatt tölti fel az akksit ugyanerre a szintre. Hasznos, hogy a 22 kW-os fedélzeti töltővel ellátott EV Combi hőszivattyút kap, ami nagyon hatékonyan fűti fel az utasteret, és – speciális akkuhűtőrendszerének köszönhetően – az áramtároló élettartamát is növeli.

A Nissan ProPILOT Assist vezetéstámogató-rendszer magától vészfékezni kezd, ha veszélyt érzékel, emellett képes beavatkozni a fékezésbe, a gyorsításba és a kormányzásba is. Nagy segítség parkolákor az Around View Monitor, ami többféle szögből, akár felülnézetből is mutathatja az autót, hogy szűk várakozóhelyek se fogjanak ki a vezetőn

Az egy töltéssel legfeljebb 285 km megtételésre képes áramos újdonság osztályának egyik legtágasabb, 850 literes csomagtartóját kínálja, sőt csúsztatható második üléssora arra is lehetőséget ad, hogy nagyon rugalmasan és egyszerűen átalakítható legyen a 2500 literig bővíthető raktér. A delejes furgonváltozat már itthon is kapható, és hamarosan az ötszemélyes EV Combi is megjelenik a hazai kereskedésekben.

Olvassa el további cikkeinket!