Archív

Így zajlott az utolsó hazai MotoGP-futam

– Ahhoz, hogy igazán véleményt tudjak mondani a Hungaroringről, motorral kellene végigmenni a pályán. Ráadásul a határon motorozva! De az, hogy a versenyzőknek egy rossz szavuk sincs, számomra azt bizonyítja: kifogástalan a pálya! – nem kisebb személyiség mondta ezt, mint Giacomo Agostini, az olaszok tizenötszörös világbajnoka, aki – fénykorában – népszerűbb volt Olaszországban, mint a világhírű színész, Marcello Mastroianni…

Világbajnok motorosok a Hungaroringen

Szinte biztos, hogy Agostini, mint a Cagiva-team főnöke, adott egy-két tanácsot versenyzőjének, és Eddie Lawson nem véletlenül nyerte meg a királykategóriát Mamola, Schwantz és Rainey előtt. Mégpedig úgy, hogy a hetedik helyről indult meg fölfelé a táv felétől fel-felszáradó pályán.

A 250 köbcentiméteres géposztályban a papírforma érvényesült. A világbajnok, az edzés leggyorsabbja, Cadalora nyert. A negyedliteresek mezőnyében történt a nap legnagyobb bukása: az olasz Chili mintegy 160 kilométeres óránkénti tempónál egy előreszaltóval röpült le az Apriliáról. Szerencsére sértetlenül úszta meg a tornamutatványt.

Az Autósélet felvétele az 1992-es Magyar Nagydíjról (Nyitókép: MotoGP.com)

A 125 köbcentiméteres kategóriában az olasz Gramigni többször is helyet cserélt az élen a vb-listavezetőjével, Waldmannal, sőt néhány körre még Gresini is fölfúrta magát az első helyre. A győzelmet végül Gramigni szerezte meg, de Waldmann a második helyével is megőrizte vezető helyét a tabella élén. Az oldalkocsis rakéták mezőnyében a svájci Biland-Waltisperg duó volt a leggyorsabb Krauser márkájú motorral. Igazán kár, hogy a nézőket elriasztották az árak… – írták az Autósélet korabeli kiadásában.

Tetszett a cikkünk? Lépjen be Ön is a Magyar Autóklubba! Standard, Komfort és Oldtimer Prémium tagoknak ingyenesen postázzuk az évente hat alkalommal megjelenő, nyomtatott Autósélet magazint, ami az autós világ minden fontos történéséről tájékoztatja a járműtulajdonosokat, egyszersmind a biztonságos, gazdaságos közlekedésben és az autóválasztásban, illetve -üzemeltetésben is segítséget nyújt.

Olvassa el további cikkeinket!