Hírek Klubélet

Újfent csatlakozott a MAK a Látni és látszani kampányhoz

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. 2022 őszén is megszervezte Látni és látszani névre keresztelt közlekedésbiztonsági kampányát, mellyel a téli időszakra jellemző kockázatokra szeretnék felhívni az úton lévők figyelmét. Az Autóklub most is részt vesz a programban.

A figyelemfelhívó akciót egy évtizede, 2012-ben rendezték meg először, azóta pedig újabb és újabb szervezetek csatlakoznak hozzá, hiszen roppant fontos, hogy minél több járművezető tisztában legyen az utakon rá leselkedő veszélyekkel. Mivel az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok, ezért a kampány középpontjában a járművek világítóberendezései állnak. Érdemes megnézni az erről készült kisfilmet!

A korábbi esztendőkhöz hasonlóan a MAK is bekapcsolódott az akcióba, ennek keretein belül 2022. október 17. és december 4. között díjmentesen átvizsgáljuk a személy- és haszongépjárműveket, illetve motorkerékpárokat.

Rengeteg olyan autó közlekedik az utakon, melynek rosszul van beállítva a fényszórója vagy kiégett az izzója. Fontos, hogy a napi elindulás előtt mindenki ellenőrizze lámpáját, és gond esetén keresse fel a Magyar Autóklub szervizpontjait!

Ennek során munkatársaink meggyőződnek az izzók működőképességéről, beállítják a fényszórókat, és megnézik azt is, vajon a szélvédőn nincs-e repedés vagy kilátást akadályozó karc, illetve használatra alkalmasak-e az ablaktörlők.  Kérjük, tegyen ön is biztonságáért, és látogasson el a Magyar Autóklub bármelyik szerviz- és vizsgapontjára, hogy elvégezhessük a felülvizsgálatot!

Olvassa el további cikkeinket!