Hírek

Korszerű képzési központot nyitott a Porsche Hungaria

Október 19-én megnyitotta kapuit Budaörsön a Porsche Hungaria új oktatási létesítménye, az Innovációs és Tréning Centrum.

A legnagyobb hazai járműforgalmazó életében komoly mérföldkőnek számít a központ megnyitása, tudniillik ezzel óriási előrelépést hajtott végre a vállalat az oktatás területén. Miként a megnyitón elhangzott, a vállalat felelősséget érez a hazai járműszerelői, értékesítői és munkafelvevői szakmák iránt, ezért tartja fontosnak, hogy a tudást minél szélesebb szakmai körhöz eljuttathassa. A jelentős képzési és átadási kapacitással büszkélkedő létesítmény munkatársai az ország minden pontjáról várják a vállalat hálózatába tartozó műszaki és értékesítési területen dolgozó szakembereket, hogy korszerű és komplex ismereteket adhassanak át nekik. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott dr. Nagy Ádám iparügyekért felelős helyettes államtitkár, valamint Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója.

A modern eszközökkel felszerelt műhely mérnökeinek egyik fontos feladata, hogy feltárják a ritkán előforduló, nehezen diagnosztizálható hibákat, és tapasztalataikat megosszák a márkaszervizekkel

Nemzetközi szinten is kiemelkedő jelentőségű a saját beruházás keretein belül megvalósított központ, ugyanis a környező országokban sem igen akad ilyen tudástárral, oktatási anyaggal, oktatásszervezési és vizsgáztatási rendszerrel, stúdiókkal felszerelt intézmény. A Porsche Hungaria tervei szerint évente több mint kétezer oktatási napot szeretnének biztosítani a szerződéses autójavító és kereskedői hálózat tagjainak. Mindemellett a tágas átadó lehetőséget ad arra is, hogy mostantól akár napi 40 autót átadhassanak flottaügyfeleiknek.

A szervizoktatás és az járműátadás mellett valódi járműakadémiaként autóipari konferenciák és értékesítési képzések helyszíne is lesz a jövőben az Innovációs és Tréning Centrum

„Miként az innováció legújabb vívmányait német, spanyol és cseh anyavállalati mérnökeink beletervezik modelljeinkbe, úgy az innovációt nekünk is integrálnunk kell képzési rendszerünkbe. Büszkén jelenthetem be, hogy ezen integrációhoz a Porsche Hungaria Innovációs és Tréning Centruma minden feltételt megad. A tudás itt van, elérhető és ez a létesítmény várja hálózatunkból azokat, akik szomjaznak azokra a járműipari ismeretekre, melyeknek a birtokában vagyunk” – mondta az ünnepélyes átadón Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója.

Olvassa el további cikkeinket!