Hírek Klubélet Közlekedésbiztonság

Kampány a büntetőfékezések visszaszorítására

Figyelemfelhívó videót készített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Magyar Autóklub és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a #közlekedjbiztonságosan kampány keretében.

Az elmúlt években rengeteg olyan felvétel kerül ki a világhálóra, mely büntetőfékezést örökített meg. Az ilyen cselekedetet már abban az esetben is három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a törvény, amennyiben a sofőr „csak” közúti veszélyeztetést követ el.

Ha magatartásával súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget okoz, rögvest nyolc évre emelkedik a büntetési tétel, sőt kettőnél több ember halálát okozó tettel 15 évig terjedő börtönbüntetést kockáztat.

Negyedik esztendeje már, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. csatlakozik a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedési Kultúra Napja kezdeményezéséhez, ráadásul immáron egyész éves kampánnyal készült, mely a #közlekedjbiztonságosan nevet viseli. A társaság ezzel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a közlekedők minél nagyobb része tudatos, egymásra odafigyelő, higgadt, toleráns magatartást tanusítson vezetés közben. A kampány legújabb eleme „A büntetőfékezés nem játék!” című kisfilm:

Nem véletlen, hogy a Magyar Autóklub is bekapcsolódott a #közlekedjbiztonságosan kampányba. Szervezetünk 122 éves fennállása óta kiemelten fontos feladatának tartja a közlekedési kultúra fejlesztését és évtizedek óta eltökélt célja, hogy tudatosítsa az emberekben a közlekedésbiztonság fontosságát.

Az ország legnagyobb autós közösségeként a MAK egyik legfőbb célkitűzése, hogy az elmúlt évtizedekben megszerzett tudásának segítségével változtasson az úton lévők szemléletmódján és hozzájáruljon a közlekedésbiztonság javulásához

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács programjainak célja olyan szokások formálása, melyek megalapozhatják az egymás iránti felelősségvállalást és a közösségépítést annak érdekében, hogy ne váljunk áldozattá, netán elkövetővé. Különösen lényeges ez a felnövekvő nemzedék tekintetében, akikért a felnőttek – legyenek akár szakemberek, akár civilek – felelősséggel tartoznak.

Ha úgy gondolja, hogy az autósok érdekvédelme fontos, lépjen be Ön is a Magyar Autóklubba! Összetartó közösségünk tagjai biztos háttértámogatással vághatnak neki az utazásoknak és együtt, hatékonyan léphetnek fel az érdekeiket sértő döntések, valamint intézkedések ellen.

Olvassa el további cikkeinket!