Hírek Magyar Autóklub

Kérdőív a vasúti átjárók veszélyeiről

Rendhagyó kampányt indított a Magyar Autóklub annak érdekében, hogy csökkenjen a személyi sérüléssel és halállal járó szerencsétlenségek száma a vasúti átjárókban. A figyelemfelhívó akció részeként felmérést készítünk, hogy olvasóink, klubtagjaink elmondhassák véleményüket az átjárókkal öszefüggésben.

Míg 2020-ban 64 autó-vonat ütközést jegyeztek fel, addig tavaly mintegy 35 százalékkal többet. A 86 eset közül 15 járt súlyos, 14 könnyű sérüléssel, és sajnos 16 alkalommal halálos kimenetelű volt a karambol

Az internetes felületen elérhető közvélemény-kutatás kérdési között szerepel például, hogy vajon adjon-e hangjelzést a mozdonyvezető beláthatatlan átjárók előtt, érdemes-e fekvőrendőrrel, stoptáblával vagy más műtárggyal lassítani a forgalmat az átjárókban, továbbá, hogy célszerű lenne-e a járművezető-képzés elméleti és gyakorlati óráin nagyobb hangsúlyt adni a vasúti átkelők megközelítéséről szóló témakörnek. A hét pontot tartalmazó kérdőív kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe, kérjük, szenteljen Ön is időt erre a roppant fontos témára!

Olvassa el további cikkeinket!