Hírek

Különleges kiállítás nyílt ikarusos és volános relikviákból

Nagy fába vágta fejszéjét Takács István egykori volános dolgozó, aki az elmúlt évtizedekben összegyűjtött buszos tárgyaiból szervezett bemutatót.

A mezőkövesdi buszrajongó fiatal korától kezdve nagy hódolója volt a járműveknek, nem meglepő hát, hogy hamar gyűjteni kezdte a legkülönfélébb, buszos közlekedéshez kapcsolódó alkalmatosságokat. Az elmúlt harminc évben mintegy félezer jegyvizsgáló-öltözéket, lyukasztókészüléket, makettet, táblát, vizsonylatjelzőt, fényképet, képeslapot, továbbá megannyi kisebb-nagyobb ereklyét megőrzött az útókornak. Ezekből nyílt tárlat április 8-án a mezőkövesdi Közösségi Ház nagytermében.

Ikarusok várakoznak Orosházán, 1982-ben. Ilyen és ehhez hasonló felvételek is megtekinthetőek lesznek a Magyar Közlekedési és Műszaki Múzeum szakmai támogatásával megvalósuló kiállításon. Fénykép és nyitókép forrása: Gábor Viktor/Ed Sijmons, Fortepan

Mindenkit arra bíztatunk, hogy látogasson el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre, hiszen nem gyakran van rá lehetőség, hogy ennyi volános és ikarusos tárgyat egy helyen láthasson a nagyéredmű. A közösségi ház a Szent László tér 24. szám alatt található, a nyitvatartásról a +36-49-411-873-as telefonszámon kaphatnak felvilágosítást.

Olvassa el további cikkeinket!