Hírek Múltidéző

120 éves fennállását ünnepli a Škoda Motorsport

Nagy fába vágta fejszéjét a Škoda Múzeum és a Škoda Auto Prototípus Központ, ugyanis feltámasztottak egy különleges versenyautót abból a célból, hogy méltóképpen ünnepeljék meg a márka motorsport részlegének 120 éves születésnapát.

A 92 lóerős (!), 555 kg-s, hátsókerék-hajtású torpedó elérhette a 200 km/órás sebességet, lassításáról pedig kétkörös fékrendszer gondoskodott.

A 968-as gyári kódnéven futó 1100 OHC Coupéból mindössze két darab készült 1959-ben és 1960-ban, érdekessége a csövekből hegesztett rácsváz és a könnyűfém karosszéria. Négyhengeres, OHC szelepvezérlésű erőforrása is unikum volt a maga nemében, tekintve, hogy alumíniumból készített henger és forgattyúsház, 9,3:1 sűrítési arány, két karburátor, Bosch gyújtás és Scintilla Vertex gyújtómágnes teszi egyedivé.

A kabin klasszikus versenygépeket idéz, nem meglepő, hogy mindössze az ülésekre jutott kárpit

Az idők során mindkét versenyautó magánszemélyekhez került, majd közúti balesetet szenvedtek, s csaknem megsemmisültek. A két kocsi megmaradt alkatrészekeit felhasználva kezdődött el az újjáépítés, melyben segítségükre volt az eredeti műszaki dokumentáció és számos rajz, illetve gyártási leírás, s korszerű számítógépes programokat is bevetettek a karosszéria méretezéséhez. A több évig tartó restaurálás eredményeképpen nemrég négykerékre állhatott a működőképes 1100 OHC Coupé, ami a gyár Mladá Boleslavban található múzeumában lelt otthonra.

Olvassa el további cikkeinket!