Hírek

A Volkswagen ID.4 nyerte a Világ Év Autója címet

Értékes trófeát gyűtött be a német márka első teljesen elektromos, kompakt szabadidő-autója, az ID.4, ugyanis 2021-ben ezt a típust választották a Világ Év Autójának.

A minden évben meghirdetett versenyen 24 ország több mint 90 autós újságírója szavaz a legalább két földrészen megvásárolható, évente alsó hangon tízezer példányban készülő újdonságokra.

Szériatartozék a 125 kW-os villámtöltő, ennek segítségével 40 perc alatt 80 százalékos szintig pumpálhatjuk a lemerült telepet

– Nagyon örülünk annak, hogy ID.4 modellünk elnyerte a World Car of the Year díjat – mondta el a hírre reagálva Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka vezérigazgatója, aki azt is hozzátette: nem csupán azért, mivel ez az egyik legfontosabb autós díj, hanem mert a zsűri ezúttal magát az ötletet és a nagyszerű csapatot is díjazta.

Jelenleg csak a 204 lovas kivitelt vásárolhatjuk meg, viszont később érkezik 306 lóerős, kétmotoros, összkerekes változat is

Az újságírók a kocsi környezetbarát hajtáslánca mellett fejlett vezetéstámogató rendszereit is értékelték, különösképp a felárért elérhető úgynevezett kiterjesztettvalóság-kijelzőt (Augmented Reality Head-up Display), ami a szélvédőre vetíti a legfontosabb tudnivalókat, például a navigációs rendszer bekanyarodást jelző nyilait. A sofőr ezeket három és tíz méter közötti távolságban, háromdimenziós megjelenítésben látja. A 4,58 méter hosszú, ötüléses SUV 543 literes csomagtérrel büszkélkedhet, hátsó tengelyénél elhelyezett villanymotorja 204 lóerős, nem mellesleg 77 kWh-s akkumulátorának köszönhetően 520 kilométeres elméleti hatótávval számolhat a sofőr. Az ID.4 már itthon is kapható, alapára 17,3 millió forint.

Olvassa el további cikkeinket!