Bemutató Hírek

Felfrissült a Nissan Juke második nemzedéke

Ráncfelvarrással tették naprakésszé a japán gyártó apró szabadidő-autóját és új színek is megjelentek a Nissan Juke színválasztékában.

Elérkezett az idő, hogy átdolgozzák a Juke 2019-ben bemutatott második generációját. Az egyik leglátványosabb változtatás, hogy újra bevezetik a sárga külső színt, mivel ez már az első szériánál is roppant közkedvelt volt a vevők körében.

A sárga mellett egy új gyöngyházfehér árnyalat is bekerült a színek közé. Növeli a biztonságot, hogy hirtelen lassításkor a féklámpa villogással figyelmezteti a kocsi mögött haladókat a veszélyhelyzetre. A Juke mellett a Qashqai és az X-Trail is megvásárolható hibridként, e modellek a Nissan jövőbemutató e-Power hajtásával készülnek

Arról is essék szó, hogy az Acentánál magasabb felszereltségű variánsokban új, 12,3″-ra növelt méretű és kismértékben a vezető felé fordított középső érintőkijelző kapott helyet, s szintén 12,3 hüvelykes a műszeregység TFT-képernyője. Utóbbi elrendezését saját ízlésének megfelelően választhatja ki a vezető. Érdemes szót ejteni a fedélzeti rendszer továbbfejlesztett hangfelismeréséről és arról, hogy mostantól vezeték nélküli Android Auto, illetve Apple CarPlay alkalmazásokkal teszik egyszerűbbé az okotelefonok csatlakozását.

Átdolgozott belső, változatlan motorok

Folytatva a változások sorát, áttervezték a középkonzolt és a műszerfalat, valamint új anyagokkal és díszítésekkel tették vonzóvá az utasteret. Hasznos, hogy 7,8 literesre nőtt a balkormányos kiadások kesztyűtartója, s átalakították a kartámaszt is. Ettől kezdve mindegyik Juke esetében alapfelszereltség az elektromos kézifék, ezáltal több hely marad a fedélzeten az apró kacatoknak. Előnyös, hogy a hibrid változaton – hallgatva a vásárlói visszajelzésekre – máshová tették az e-pedál és az elektromos üzemmód gombjait.

A középső légbeömlők szögletes alakot öltöttek, a sárga csíkkal kihangsúlyozott felső burkolat is újdonság. Jó, hogy továbbra is hagyományos gombokkal kezelhető a klímarendszer

Mindemellett N-Sport néven egy új felszereltségi szint is bemutatkozik, amit többek között feketére fényezett teteje, kereke, tükörháza, kerékjárati betétje, hűtőrácsa és tetőoszlopa is megkülönböztet a többi kiadástól, nem mellesleg színes dekorelemek teszik látványosssá utasterét.

Mivel a formaterv még öt év után is divatos, a külsőt változatlanul hagyták. Az Opel Mokka, Toyota Yaris Cross, Suzuki Vitara és Volkswagen T-Cross fémjelezte mezőnyben a frissített Juke is sikeres lehet

Ami a biztonsági felszereléseket illeti, minden Juke-ban magától értetődik a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és a tolatókamera, míg az okos sávtartó a Tekna szinttől alapfelszereltség. A felfrissített Nissan motorkínálata nem változott, a hazai kereskedésekben is hamarosan felbukkanó újdonságot 1,0 l-es, turbós, háromhengeres Otto-motorral és 1,6 l-es, atmoszférikus benzinesen alapuló hibridkiadással rendelhetik meg a vásárlók.


Olvassa el további cikkeinket!