Klubélet Múltidéző

Köszönetet mondunk áldozatos munkájukért…

Rendőreink, orvosaink és ápolóink „békeidőben” is állhatatos, elismerésre méltó munkát végeznek, napjainkban nyújtott teljesítményük azonban maga a csoda. Szeretnénk hát megköszönni klubtagjaink és munkatársaink nevében fáradozásaikat, egyszersmind áldott karácsonyt és igazán boldog, vírusmentes új évet kívánni mindannyiuknak .

Miként alábbi bejegyzésünk is tanúsítja, 1970-ben is hálával adóztunk közfeladatot ellátó honfitársainknak, hiszen 50 évvel ezelőtt is fáradhatatlanul szolgálták országunkat.

Csak egy fényképpel és néhány sorban szeretnénk visszaidézni azt a szilveszter déli kedves eseményt, amelyet a rádió- és tv -híradó hangban és filmriportban sok millió hallgatóhoz és nézőhöz közvetített. Sárga angyalaink kis karavánja a főváros tíz legforgalmasabb csomópontján, szolgálati helyükön kereste fel a közlekedési rend­őröket.

Az első, akit felkerestünk és — szó szerint is — hozzánk a legközelebb áll (II. kerület, Mártírok útja és Török utca forgalmi csomópontján) Kristóf Lukács rendőr főtörzsőrmester (Fotó: MTI. Szebellédy)

Az Autóklub képviseletében dr. Wilheim Ervin, aki „civil­ben” az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa, társadal­mi tisztségében pedig az Autóklub Orvosi Bizottságának elnöke, tol­mácsolta a magánautósok újévi üdvözletét. A szilveszteri kis ajándékcsomaghoz egy levél is tartozott, hadd idézzünk ennek soraiból, mert ha maga az esemény el is múlt, a levél tartalma egész éven át időszerű:

A Magyar Autóklub társadalmi szervezetébe tömörült sok tízezer autós nevében szeretettel köszöntjük Önt és személyében közlekedési rendőrségünk minden munkatársát az új év alkalmából.
Engedje meg, hogy köszönetet mondjunk azért a felelősségteljes és hivatásként gyakorolt munkáért, amellyel közlekedési rendőreink főváro­sunkban és az ország minden részében áldozatosan, fáradhatatlanul dolgoznak rohamosan növekvő közlekedéseink forgalmi rendjéért, forgalom ­biztonságáért.

Milyen munkát végez az Autóklub?

Magyar Autóklub egyik legfontosabb társadalmi feladata a korszerű közlekedésnek megfelelő, magasabb szintű közlekedési morál, emberi magatartás kialakítása és nem szűnő küzdelem a balesetek megelőzéséért.
Minthogy az Autóklub ilyen irányú tevékenységével közlekedési rendőrségünkkel azonos társadalmi célokért munkálkodik, hisszük, hogy köz­hasznú lesz társadalmi együttműködésünk az új évben is.
Kérjük, engedje meg, hogy nehéz, de szép hivatásához személy szerint Önnek , s közlekedési rendőrségünk minden kedves munkatársának 1971-re jó egészséget, eredményes munkát és boldog új évet kívánjunk .

Olvassa el további cikkeinket!