Bemutató

Tudja meg, vajon mit nyújtanak a legolcsóbb új autók! Átfogó piaci körkép!

Nincs könnyű helyzetben, aki kevés pénzért megvásárolható új járgányra vágyik, tudniillik ma már csak elvétve akad olyan négykerekű a magyar piacon, amiért hárommilliónál kevesebbet kérnek, sőt a négymilliósok csoportja is meglehetősen szűk. A közelmúltban életbe lépett uniós szabályozás rákényszeríti a gyártókat, hogy jelentősen lefaragják típusaik szén-dioxid-kibocsátását, hacsak nem szeretnének borsos bírságot fizetni.

A nemrég megfiatalított Suzuki Swiftet is ott találjuk az olcsó modellek körében (fénykép: Suzuki Motor Co.)

A regula egyik hatása, hogy számottevően szűkült az új típusok választéka, egyidejűleg a kocsik ára – a kipufogógázok tisztítására és a fogyasztás visszaszorítása költött irdatlan összegek miatt – az egekbe szökött. Mindez annyit tesz, hogy a felhozatal alján sorakozó kisebb négykerekűek is akár 15-25 százalékkal – 400-600 ezer forinttal – megdrágulhattak a korábbi évekhez mérten. Az Autósélet 2020/8. kiadásában megjelent összeállítás a 15 legolcsóbb új autót mutatja be az olvasóknak .

Ne kutakodjon feleslegesen információk után, inkább lépjen be a Magyar Autóklubba, és kapja kézhez a klubtagoknak készülő Autósélet magazint! Prémium kiadványunkban naprakész piaci elemézésekkel, vásárlási tanácsokkal, hasznos finanszírozási tippekkel szolgálunk olvasóinknak.

Olvassa el további cikkeinket!