Hírek Magyar Autóklub

Jelentős adománnyal támogatta a Fékezd Magad Alapítványt a Knorr-Bremse

Közel félmillió forinttal járult hozzá a Magyar Autóklub Fékezd Magad Alapítványának munkájához a Knorr-Bremse hazai kutatóközpontja.

A Fékezd Magad Alapítvány (FMA) hossz évek óta társadalmilag fontos közlekedésbiztonsági programokat valósít meg, 2020-ban indított ismeretterjesztő és megelőző kampányának egyik célja például az volt, hogy felhívja a figyelmet az e-mobilitásra, valamint annak veszélyeire.

Legújabb, „Együtt az úton” Biztonságban című projektjükkel arra szeretnének rávilágítani, hogy a különböző közlekedési eszközök sajátosságaiból adódóan érdekellentétek, feszültségek alakulhatnak ki az egyes közlekedők között, sőt gyakran összetűzésbe is keverednek a felek. Éppen ezért muszáj valamilyen módon ösztönözni az egyéneket egymás segítésére, a körültekintő és toleráns viselkedésre. A projekt legfőbb üzenete az elfogadás, a domináns viselkedési formák felpuhítása, illetve a védtelenebb eszközhasználókkal szembeni előzékenység fontossága. Az Alapítvány arra törekedik, hogy változtasson a közlekedők rossz szokásain, és kialakulhasson egy békésen és biztonságban együtt közlekedő közösség. Ebben a különleges feladatban talált partnerre az FMA a német járműipari vállalat magyarországi kutató és fejlesztő részlegében. A Knorr-Bremse R&D Center munkatársai 1250 euróval, azaz mintegy 460 ezer forinttal támogatták az alapítványt, ráadásul ezt a cég eMOVE kezdeményezésének keretében, többszáz kilométer futással és kerékpározással gyűjtötték össze.

Olvassa el további cikkeinket!