Bemutató Hírek

Merész külsővel támad az elektromos Kia EV9

Idestova két éve, hogy a dél-koreai márka leleplezte az EV9 tanulmánymodellt, most pedig bemutatták a szériaérett változatot.

Meglehetősen nagyívű tervekkel állt elő 2021-ben az ázsiai vállalat, tudniillik arra készül, hogy 11 vadonatúj, elektromos modellel rukkol elő 2026-ig, sőt 2030-ra évente 1,6 millió darabot szeretne eladni tiszta üzemű autóiból. Láthattuk az elmúlt esztendőkben, hogy a cég rányítói nem tréfálnak, gondoljunk csak az új Sorentóra, Sportage-re, EV6-ra vagy a közelmúltban bemutatott Niróra, melyek egytől egyig nagy használati értékű, korszerű járművek.

Ajtólemezbe simuló kilincsek, LED-es lámpatestek és vagány kerekek jellemzik a legújabb koreait

Legújabb üdvöskéjük a meglehetősen feltűnő karosszériájú EV9, mely közel ötméteres hosszával a nagy SUV-k osztályába tartozik. Szögletes külsejével, jókora kerékjárataival vérbeli terepjárókat idéz, hűtőrács nélküli orrkialakítása pedig sejteti, hogy nem belső égésű erőforrás hajtja. Nos, valóban delejes motor viszi a három métert meghaladó tengelytávú óriást, ami a márka kifejezetten villanyautókhoz tervezett, síkpadlós E-GMP padlólemezére épül.

Nincs hagyományos értelemben vett középkonzol, viszont az utastér középvonaláig benyúlik a két 12,3 colos képernyőből és egy 5 colos kijelzőből álló műszeregység

Bár túl sok információt és adatot nem hozott nyilvánosságra a Kia, azt elárulta, hogy három üléssor lesz a kabinban, így – kialakítástól függően – hat vagy hét személy helyezkedhet el a fedélzeten.

Teljesen függőleges a hátfal és tekintélyes méretű az ötödik ajtó. Hogy mekkora csomagtartó rejtőzik a lemezek mögött, azt egyelőre titkolja a Kia

Szellemes, hogy az első két sorban található ülések támlái teljesen elfekethetők, így az utasok pihenhetnek egy rövidet, amíg az akkumulátor feltöltődik. Ötletes az is, hogy a második sor különálló fotelei 180 fokban megfordíthatók, ezáltal a hátsó traktusban nappalira emlékeztető tér alakítható ki.

Olvassa el további cikkeinket!