Hírek

Újabb magyar sikerek az autósportban

Három magyar autóversenyzőnk is remek eredményt ért el a közelmúltban.

Negyedik alkalommal is megnyerte a kamion-Európa-bajnokságot Kiss Norbert. A Révész Racing szombathelyi klasszisa a nyolchelyszínes EB valamennyi állomásán remekül versenyzett, és 410 pontot begyűjtve ért fel a csúcsra, maga mögé utasítva két „öreg rókát”, a 295 pontos Jochen Hahnt és a 285 pontot bezsebelő Sascha Lenzet. Az 1150 lóerős MAN egész évben kiválóan muzsikált, a kisebb technikai problémákon pedig mindig úrrá lett a csapat lelkes és elkötelezett szerelőgárdája.

Ebben az évben legtöbbször így láthattuk Kiss Norbertett a futamok eredményhirdetésein

Míg Kiss eredményére már év közben is sokan számítottak, a kaposvári Hideg Ádám gokart-világbajnokságon elért második helye még a szakembereket is meglepte. A 14 éves tehetség a sarnói VB-futam OK Junior osztályában érte el a bravúrt, miután a 109 fős mezőnyből mindössze a thaiföldi Enzo Tarnvanichkul tudott elé kerülni. A 17 körös viadalon rajthoz állt Molnár Martin is, aki a nyolcadik helyet csípte el.

Hideg Ádám folyamatosan fejlődött az év során, s végül parádés versenyzéssel zárta az idényt

Feltétlenül említést érdemel, hogy kiváló gyorsasági autóversenyzőnk, Michelisz Norbert győzött a túraautó-világkupa (WTCR) bahreini fordulójának második futamán. A 38 éves pilóta eddig nem remekelt a 2022-es szezonban, tekintve, hogy az ezt megelőző hét versenyhétvégén egyszer sem állhatott a dobogóra. Megemlítendő az is, hogy a november 10. és 12. között megrendezett viadal első futamán begyűjtötte a második helyért járó ezüstserleget, sőt ő futotta a leggyorsabb kört.

Michelisz Norbert a Hyundai Elantra N TCR kocsijával útban a győzelem felé

Michelisz a bajnokság utolsó, szaud-arábiai megmérettetésén is összehozott egy második helyet, s összetettben végül negyedikként zárta a WTCR utolsó szezonját (jövőre ugyanis megszűnik ez a bajnokság).

Olvassa el további cikkeinket!