Hírek Klubélet

Keressük az ország legjobb fiatal autóvezetőit

Közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt hirdetett a Magyar Autóklub az FIA, azaz a Nemzetközi Automobil Szövetség támogatásával.

A megmérettetés célja, hogy fejlődjön a 18 és 26 év közötti fiatalok közlekedésbiztonsági tudása és átélhessék a versenyzés izgalmait. Ezen a viadalon dől el majd az is, hogy kik képviselik hazánkat az FIA Best Young Driver elnevezésű nemzetközi verseny döntőjén, amit 2022. október 8-9-én tartanak Madridban. A kiírás értelmében a próbatételre olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik 1995. október 10. és 2004. augusztus 26. között születtek és rendelkeznek érvényes B kategóriás jogosítvánnyal.

Nagyon fontos, hogy a fiatalok elég tapasztalatot szerezzenek és kellő rutin birtokában vegyenek részt a forgalomban. Bízunk benne, hogy a vetélkedőre sok tehetséges sofőr jelentkezik

A verseny egy internetes teszt kitöltésével kezdődik, és az a 10-10 férfi és hölgy kerül be a gyakorlati döntőbe, aki a legmagasabb pontszámot éri el ezen a kvízen. Maga a döntő 2022. augusztus 27-én lesz a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában (1043 Budapest, Berda József utca 15.), a férfi és női győztes (illetve tartalékként a két második helyezett) utazhat majd a már említett spanyolországi nemzetközi vetélkedőre.

A hazai verseny értékes nyereményekért zajlik, ugyanis a győztes nemcsak a madridi eseményen mérheti össze tudását sofőrtársaival, hanem elnyeri a Magyarország legjobb fiatal sofőrje 2022 címet. Az ezüstérmesek jutalma két főre szóló belépőjegy a Rally Hungary 2022 futamra, a harmadik helyezetteknek pedig speciális vezetéstechnikai tréningben lehet részük. Sőt, mindannyian – a 4-10. helyen végzett versenyzőkkel egyetemben – egy évre szóló Standard tagságot is kapnak ajándékba.

Minden indulónak sok sikert kívánunk!

Olvassa el további cikkeinket!