Hírek Klubélet

Kampány a vasúti átjáros balesetek csökkentéséért

A Magyar Autóklub szomorúan tapasztalja, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban következik be halálos vagy súlyos sérüléssel járó szerencsétlenség vasúti átjárókban. Erre tekintettel 2022-től kezdődően kampányt indítunk annak érdekében, hogy kevesebb ilyen incidens történjen.

Az akció részeként egyesületünk folyamatosan napirenden tartja a kérdést a következő időszakban, és rendszeresen felhívást intéz az autósokhoz, hogy mindig fokozott körültekintéssel közelítsék meg a vasúti átjárókat, és vegyék figyelembe a KRESZ ezzel kapcsolatos többlépcsős követelményrendszerét.

Két halálos áldozattal járó baleset után helyszínelnek a rendőrök Szabadegyházán, ahol az autó vezetője a tilos jelzés ellenére az érkező vonat elé hajtott. Fénykép: Pixabay és police.hu

Ezenfelül szorgalmazzuk az illetékes hatóságoknál, hogy a kiemelten veszélyes, kizárólag fénysorompóval biztosított vasúti átjárók minél nagyobb hányadát szereljék fel legalább félsorompóval. Elengedhetetlennek tartjuk, hogy szoruljanak vissza a sorompó nélküli (akár kizárólag fénysorompóval ellátott) vasúti átjárók, miközben folyamatosan bővüljön a teljes sorompóval felszerelt átkelők száma. Az Autóklub határozott célja továbbá, hogy figyelemmel kísérje az ezzel kapcsolatos változásokat, és rendszeres időközönként tájékoztatást adjon az elért eredményekről.

Olvassa el további cikkeinket!