Hírek

Ismét rali Eb-futam lesz Nyíregyházán

Október 22. és 24. között rendezik az FIA European Rally Championship (ERC) sorozatba tartozó Rally Hungary autóversenyt. A Zempléni-hegység és a Tokaji borvidék útjait bejáró háromnapos megmérettetés a különleges hangulatú, rabócsiringi körgyorsaságival indul, míg az igazi, vérre menő vetélkedés szombaton és vasárnap zajlik.

Rengeteg külföldi sztár érkezik Nyíregyházára, akiket – tavalyhoz hasonlóan – egy városi gyorsaságin is megcsodálhat a publikum

Az év elején még arról szóltak a hírek, hogy a magyarországi verseny lesz az ERC idei utolsó futama, ám közben módosult a naptár, így – november második felében – a Kanári-szigeteken fejeződik be a sorozat. Ettől függetlenül sok izgalmat tartogat majd a nyíregyházi vetélkedés, tekintve, hogy nyílt még a küzdelem az ERC bajnoki trófeájáért. Ott lesz a rajtnál a sokszoros magyar bajnok Herczig Norbert-Ferencz Ramón kettős, akik idén a kontinensviadalokon bizonyították rátermettségüket, sőt a teljes hazai élmezőny is képviselteti magát a kelet-magyarországi rendezvényen.

Hadik András és Kertész Krisztián 2020-ban megnyerték a hazai ralibajnokságot, és most is esélyesek a végső győzelemre, ezáltal bizonyára a nyírségi futamon is mindent beleadnak az újabb elsőség megszerzéséért

A legkorszerűbb versenyautókon túl a kétezres évek legendás vasai és veterán gépek is összemérik erejüket, evégett nincs kétségünk afelől, hogy roppant látványos küzdelem folyik majd a pályákon. További információkért, kérjük, látogassanak el az esemény honlapjára, ahol rengeteg hasznos nézői tudnivaló megtalálható.

Olvassa el további cikkeinket!