Hírek Klubélet

Összefog a biztonságos közlekedésért az Autóklub és a NÚSZ

Megállapodást kötött a Magyar Autóklub és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) annak érdekében, hogy javuljon hazánkban a közlekedési kultúra és a közlekedésbiztonság, továbbá kevesebb legyen a baleset útjainkon.

Az együttműködést rögzítő egyezményt Milovukovics Györgyi, a MAK főtitkára és Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója ünnepélyes keretek között írta alá szeptember 27-én. Miként a ceremónián elhangzott, a két szervezet nemcsak tapasztalatait és meglévő, jó gyakorlatait osztja meg egymással, hanem közös közlekedésbiztonsági kampányokat indítanak, részt vesznek ahhoz kapcsolódó rendezvényeken, valamint támogatják az együttes közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési programok szervezését.

Milovukovics Györgyi és Bartal Tamás az aláírást követően kézfogással is „szentesítették” a megállapodást

– A Magyar Autóklub hosszú évtizedek óta azon dolgozik, hogy a kulturált, balesetmentes közlekedés megvalósítása érdekében összefogja az autósokat, illetve aktív részt vállaljon a közúti morál fejlesztésében. E körben ma már nemcsak felvilágosításítást végez, szaktanácsot nyújt és előadásokat szervez, hanem – a kor kihívásainak megfelelően – a közlekedés védtelenebb résztvevői részére oktatásokat tart, ismerteti az új mikromobilitási közlekedési eszközök használatával kapcsolatos szabályokat, valamint felhívja a figyelmet azok veszélyeire. Ezeken a területeken nélkülözhetetlen a társadalmi összefogás, ezért is öröm számunkra, hogy ebben a kiemelt jelentőségű tevékenységben a NÚSZ Zrt-vel, mint stratégiai partnerrel immár közös munkába kezdhetünk – mondta el a megállapodás kapcsán Milovukovics Györgyi, a Magyar Autóklub főtitkára.

Bartal Tamás kiemlte többek között, hogy az utóbbi időben több közlekedésbiztonsági témájú, figyelemfelhívó videót készített a NÚSZ, nem mellesleg online közvéleménykutatásokat bonyolítottak le, és idén immáron második alkalommal hirdettek videopályázatot az általános iskolai felső tagozatos, valamint középiskolás diákok részére. A szakember hozzátette azt is, nagyon örülnek annak, hogy ebben az önként vállalat feladatukban újabb elkötelezett stratégiai partnerre találtak a Magyar Autóklubban.

Olvassa el további cikkeinket!