Hírek

Közlekedésbiztonsági konferenciát tartanak a Formula–1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén

Szemléletformáló közlekedésbiztonsági tanácskozást szervez Budapesten a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. Az eseményen részt vesz a Magyar Autóklub is.

A rendezvényt július 30-án rendezik, házigazdája pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lesz. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Közlekedéstudományi Intézet (KTI), az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB), továbbá a Vision Zero Egyesület mellett szakmai előadással készül a Magyar Autóklub is, szervezetünk képviseletében Dr. Hatala József elnök szólal majd fel.

A MAK vezetéstechnikai pályáján minden évben több száz embernek mutathatjuk meg a járműkezelés mesterfogásait. Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a közlekedésbiztonság javulásához

A Várkert Bazárban zajló konferencián nemcsak a hazai közlekedésbiztonság aktuális helyzetéről, a legújabb fejlesztésekről és a balesetekről beszélgetnek a résztvevők, hanem átadják a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából kiírt, „Közlekedési Kultúránk Értékei 2021” elnevezésű pályázat győzteseinek elismeréseit is. Mindemellett itt osztják ki többek között az év kerékpárútja, körforgalma, KRESZ-parkja és közlekedésbiztonsági fotója verseny díjait, illetve a tárca által kiírt rajzpályázat dobogósainak elismeréseit.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a motoros vezetéstechnikai tréningek fontosságát. Szerencsére egyre több ilyen képzést szerveznek hazánkban

– Sikeres szemléletformálással tovább csökkenthető a közútjainkon bekövetkező, végzetes kimenetelű balesetek száma. Az ITM által létrehozott HUMDA első konferenciáját azért a Forma–1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén tarjuk, mert ekkor hazánk kiemelt figyelmet kap. Minden jóérzésű ember célja, hogy a súlyos vagy végzetes közlekedési balesetek száma radikálisan csökkenjen. Ezért ajánlom a közlekedés iránt érdeklődők figyelmébe a konferenciát, melyen rangos szakmai szervezetek képviselőinek előadásai tájékoztatnak a hazai közlekedésbiztonság aktuális helyzetéről és a legújabb fejlesztésekről – emelte ki Palkovics László.
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött a részvétel. További információkért és a jelentkezés végett, kérjük, keressék fel a HUMDA honlapját.

Olvassa el további cikkeinket!