Hírek

Itt a vadonatúj Skoda Fabia

Minden porcikájában friss Fabiát mutatott be május első hetében a cseh autógyártó.

A divatos formatervű kiskocsi 111 mm-rel hosszabb (4108 mm) és 48 mm-rel szélesebb (1780 mm) elődjénél, nem mellesleg tengelytávja is számottevően, 94 mm-rel gyarapodott (2564 mm). Nincs kétségünk afelől, hogy – ebből kifolyólag – búcsút inthetünk a korábbi széria szűkös hátsó lábterének, sőt a 380 literesre bővített csomagtartónak hála mostantól a poggyászoknak is lényegesen több hely jut.

A jellegzetes skodás hűtőmaszk és fényszóró nem hagy kétséget a szemlélőben, hogy milyen márkájú autóval áll szemben

A teljesen áttervezett műszerfalat 9,2 hüvelykes központi érintőkijelző és 10,25”-os, digitális műszeregység is ékesítheti, az feláras tartozékok listáján fűthető kormány és szélvédő, LED-es hangulatvilágítás, hátsó oldallégzsák és adaptív sebességszabályozó is megtalálható. Meglepetésre nem lesz hibrid vagy tisztán elektromos változat, sőt dízelmotort sem kínálnak hozzá.

Megakad az ember szeme a kétküllős volánon és a hatalmas érintőképernyőn. A műszerfal szélire helyezett légbeömlő immáron nem szögletes, hanem kerek

A benzines erőforrások sorát literes, atmoszférikus, 65 és 80 lovas háromhengeresek nyitják, ugyanez a motor feltöltővel 95 vagy 110 lóerős lehet, míg a csúcsmodell 1,5 l-es, 150 LE-s négyhengeressel dicsekedhet. Az új Fabia még idén megérkezik Magyarországra.

Olvassa el további cikkeinket!