Hírek

Győztest hirdettek a HUMDA szimulátorbajnokságán

Különleges szimulátoros versenysorozatot rendezett márciusban a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA), melynek egymillió forintos első díját a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Blazsán Patrik szerezte meg.

A háromfordulós, hatfutamos HUMDA SIM LIGA GT Sport 2021 bajnokság március 1. és 20. között zajlott, a három hétig tartó megmérettetésen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos digitális motorsport partnere, a Gran Turismo Sport platformján mérkőzött meg egymással a hazai PlayStation-játékosok krémje.

Roppant élethűen jelennek meg a pályák és az autók a szimulátoron, melyen a profi autóversenyzők is rendszeresen gyakorolnak

A kiírás értelmében 14 és 40 év közötti játékosok jelentkezhettek, a nevezés ingyenes volt.

A vetélkedés népszerűségére jellemző, hogy a fordulók mindegyikén közel félezren futottak mért kört, és a három hét alatt összesen 10 449 kört teljesítettek a versenyzők, ami 55 234 kilométernek felel meg.

Az erőpróba összes állomása fordulatokban gazdag versengést hozott, olykor csak tized- és századmásodperceken múlt egy-egy helyezés.

A képen Blazsán Patrik, aki megérdemelten nyerte meg a fődíjat

A szerfelett kiegyenlített mezőnyben végül a 23 éves tehetség, Blazsán Patrik kaparintotta meg az összetett első helyet és az egymillió forintos fődíjat, miután 152 ponttal fejezte be az erőpróbát. Alig lemaradva, 146 ponttal követte őt Horváth Olivér a második helyen, neki félmillió forint lett a jutalma, míg a bronzérmet Báder Benjámin nyakába akasztották, aki 250 ezer forinttal gazdagodott.

– További célom a szimulátorversenyzéssel, hogy minél több magyar tehetséggel találkozzak, ugyanis szeretném segíteni fejlődésüket. Emellett nemzetközi szinten is jó lenne versenyben maradni, amíg a fiatalabb nemzedék meg nem érkezik – mondta az eredményhirdetést követően Blazsán Patrik, aki korábban több nemzetközi viadalon is sikeresen szerepelt.

Olvassa el további cikkeinket!