Hírek Múltidéző

Elárverezik az egyik eredeti K.I.T.T-et!

A rendszerváltás utáni televíziózás egyik emlékezetes sorozata volt a Knight Rider, melyben Michael Knight és beszélő autója, K.I.T.T üldözte a bűnt. Nos, most itt a lehetőség, hogy megszerezzük a sorozathoz készített egyik eredeti autót!

Az 1982 és 1986 között forgatott amerikai filmsorozat összesen kilencven epizódot élt meg, s mindegyikben feltűnt Michael Knight, akit David Hasselhoff alakított. Bár a színész egyik legismertebb szerepéről van szó, az autóbolonoknak mégsem ő, hanem hű társa, a K.I.T.T. névre keresztelt, fekete Pontiac Trans Am marad emlékezetes. A mesterséges intelligenciával és megannyi szuper képességgel megáldott „autó” feladványokat oldott meg, nagyokat ugratott és magától ment, ha éppen arra volt szükség.
Hasselhoff évtizedeken át féltve őrizte a forgatások során egyébként nem használt példányt, ám most úgy döntött, megválik tőle és árverésre bocsájtja.

Egy ismerős vágókép a filmből: porolva száguld a csodamasina

A járművel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók az aukciós cég honlapján tekinthetők meg, a leírásból kiderül, hogy a teljesen működőképes, 82-es gyártmányú Trans Am ma Londonban pihen és várja új gazdáját.

Megszámlálhatatlan kapcsoló és kijelző, illetve botkormány – mintha egy repülőgép pilótafülkéjét látnánk

Az aukciósház szakemberei 175 000 és 300 000 dollár közé becsülték a kocsi árát, sőt azt is nyilvánosságra hozták, hogy ha a megállapított árplafonnál legalább 25 százaklékkal magasabb ajánlat érkeik, akkor maga Hasselhoff szállítja házhoz a sokat tudó kocsit. Erre minden esély megvan, hiszen a tétek már január 13-án 475 000 dollárnál jártak, és még több mint egy hét hátra van a licitből. Aki úgy érzi, hogy megragadná az alkalmat és ajánlatot tenne a nem mindennapi járgányra, ezen a linken keresztül léphet akcióba.

Olvassa el további cikkeinket!