Hírek

Látni és látszani: ellenőriztesse autóját!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is megrendezi Látni és látszani kampányát, amellyel az őszi kockázatokra szeretnék felhívni a közlekedők figyelmét.

Közel egy évtizedes hagyomány már, hogy tavasszal és ősszel országos közlekedésbiztonsági kampány zajlik hazánkban abból a célból, hogy megismertesse a járművezetőket az utakon rájuk leselkedő veszélyekkel.
Nem kérdés, hogy a biztonságos közlekedés megteremtése társadalmi ügy, és fontos a kölcsönös figyelem és kockázatvállalás. Mivel az őszi-téli időszakban számottevően romlanak a látási viszonyok, ezért a mostani akció középpontjában a gépjárművek világítóberendezései állnak.

Nagyon sok autón nincs jól beállítva a fényszóró. Ez balesetveszélyes, hiszen így nem megfelelően láthatja az utat a sofőr, és a rossz irányba világító fénykéve elvakíthatja a szembejövőt. Fénykép: police.hu

Miként a korábbi alkalmakkor, most is csatlakozott a programhoz a Magyar Autóklub, hogy ingyenesen átvizsgálja az állomásokon megjelenő gépkocsik világító és fényjelző berendezéseit. Ennek keretében meggyőződnek a lámpákban található izzók működőképességéről, beállítják a fényszórókat, és megnézik azt is, vajon a szélvédőn nincs-e repedés vagy kilátást akadályozó karc, illetve használatra alkalmasak-e az ablaktörlők.

Olvassa el további cikkeinket!