Hírek

Saját akkucellán dolgozik a Volkswagen

Akkumulátorcella-kutatási és -fejlesztési laboratóriumot nyitott Salzgitterben a Volkswagen Group Components.

Európa egyik legkorszerűbb ilyen jellegű létesítményének köszönhetően a vállalat újabb lépést tesz az elektromos gépjárműveket szolgáló, saját akkumulátorcelláinak gyártása felé. A jövőben négy helyszínen mintegy 250 szakértő folytat kutatásokat a speciális alkatrészek fejlesztésének, elemzésének és tesztelésének szakterületein, s a VW körülbelül 70 millió eurót ruház be az ehhez szükséges eszközökbe és berendezésekbe.

A VW egységesített akkumulátorcellája a tervek szerint 2025-től készülhet majd a salzgitteri gigaüzem gyártósorán. A cégcsoport úgy számol, hogy 2030-ra – partnereivel közösen – hat, összesen 240 GWh kapacitású akkumulátorcella-gyárat működtet majd Európában

„A salzgitteri központ jól mutatja, hogyan alakítható át sikeresen a német autóipar a hagyományos hajtásrendszerekről az elektromos mobilitásra. Élvonalbeli kutatást telepítünk ide, s az iparág úttörőjeként már a holnap munkahelyeit teremtjük meg” – hangsúlyozta Thomas Schmall, a Volkswagen AG igazgatótanácsának a technika területéért felelős tagja, egyben a Volkswagen Group Components igazgatótanácsának elnöke. Utóbbi vállalat felel a konszernen belül az Akkumulátor- és Töltéstechnikai Ütemterv (Battery and Charging Technology Roadmap) végrehajtásáért, amelyet a 2021 márciusában rendezett „Power Day” alkalmával mutattak be.

Olvassa el további cikkeinket!