Hírek

Itt az új ötajtós Honda Civic

Napvilágra kerültek az első képek a japán márka új kompakt ferdehátújáról. A minden ízében friss kocsi előreláthatólag jövő ősszel jelenik meg az európai szalonokban.

Nagy múltra tekint vissza a Civic, tudniillik 1972-ben bukkant fel a japán gyártó választékában, és a kezdetektől roppant népszerű az európai, illetve tengeren túli vásárlók körében. A most leleplezett tizenegyedik nemzedék lemezruhája alatt is a tavaly bemutatott Jazznél, valamint a nemrég érkezett HR-V-nél egyaránt megtalálható e:HEV hibrid hajtásláncot találjuk.

A Civicnek köszönhetően eléri a kitűzött célt a Honda, nevezetesen, hogy 2022 végére minden fontosabb modellje képes lesz elektromos üzemmódban is haladni

Ennek érdekessége, hogy bár nem külső töltésű, azaz plug-in rendszerű, a jövőbemutató technológiának köszönhetően a városi utak döntő részét tisztán elektromos üzemben teheti meg az autó. Igaz, egyelőre kevés konkrétumot árult el a Honda a Civicről, viszont az a képek alapján is kikövetkeztethető, hogy divatos karosszériája méretes utas- és csomagtaartót rejt.

Nem kevesebb mint 7 millió Civic kelt el az elmúlt közel fél évszázadban. Minőségi anyagok és az elsőrangú kidolgozás jellemzi az újdonságot, melynek vezetőjét digitális műszeregység tájékoztatja a legfontosabb tudnivalókról

Természetesen megjelenik a felszerelések között a különböző elektronikus segédeket magában foglaló Honda Sensing csomag, ami számottevően csökkenti a ráfutásos és elütéses balesetek esélyét, mi több Adaptív Sebességrögzítőjének (ACC) hála nemcsak egyenes menetben, hanem sávváltásoknál és előzéseknél is mérsékeli a karambolok kockázatát.

Olvassa el további cikkeinket!