Hírek

Új OT-rendszámot adnak ki júliusig

Elfogynak a korábbi OT-s plakettek, evégett a februártól július elejéig tartó időszakban újfajta rendszámot kapnak a minősített veteránok.

A Belügyminisztérium (BM) illetékes osztálya arról tájékoztatta a Magyar Autóklubot, hogy 2022. február 1. és 2022. július 1. között a korábbitól eltérő OT-rendszámmal ismerkedhetünk meg. A lépésre azért volt szükség, mert a következő hetekben várhatóan elfogynak az eddigi táblák, viszont az új típusú rendszámokat majd csak júliustól vezetik be.

Egyelőre nem hozott nyilvánossságra képet a BM az áttervezett rendszámról, így csak sejteni lehet, hogy a képen látható módon néznek majd ki a júliusig kiadott hatósági jelzések

A szokatlan intézkedés részletei a 326/2011. (XII. 28.) kormányrendeletben jelennek meg. Ennek értelmében a muzeális járművek rendszámtáblája az OT betűk mellett két számjegyet, egy kötőjelet és újabb három számjegyet tartalmaz a következő öt hónapban. Ezután, azaz július 2-től kezdve már az új fazonú vélhetően több évtizedig velünk maradó hatósági jelzést teszik a minősített járgányokra, ennél az OT betűjeleket magyar címer, két betűjel, kötőjel és három számjegy követi.

Olvassa el további cikkeinket!