Élet+út Múltidéző Top 10

Boldog nőnapot kívánunk!

Manapság már elképzelhetetlen lenne a járművek világa hölgyek nélkül, hiszen ott vannak a legkeményebb motorversenyeken, az őrült autós viadalokon és persze a repülők botkormánynál is. Eredményeik, sikereik minden elismerést megérdemelnek, ezért cikkünk a járműipar és a motorsport tíz legismertebb női alakja előtt tiszteleg.

Bertha Benz

Talán kevesen tudják, de az autós utazás úttörője is egy hölgy volt, mégpedig Karl Benz felesége, Bertha. A találékony családanya titokban csente el a férje által fejlesztett, mindössze 2,5 lóerős Patent Motorwagen No. 3-at, és fiai társaságában egy nap alatt tette meg a kiszemelt, nagyjából száz kilométeres távot. A túra érdekessége, hogy a felmerült műszaki hibákat Bertha saját ötleteivel orvosolta, így hozzá fűződik például a cserélhető fékbetét feltalálása is.

Lillian La France

A halállal kacérkodó lány – ezt a becenevet kapta a XIX. században született Lillian, s jogosan, hiszen mutatványai a sokat látott férfiakat is meglepték. Két- és négykerekű szörnyein otthonosan mozgott a halálkatlanban, ezért a cirkuszok és zsibvásárok nagyra becsült kaszkadőre volt. Története Kim Wood rendezőt is megihlette, aki 1998-ban Advice to Adventurous Girls (magyarul tanácsok kalandvágyó lányoknak) címmel készített filmet Lillian életéről.

Amelia Earhart

A törékeny hölgyek nemcsak a földön, hanem a levegőben is fityiszt mutatnak a macsó férfiaknak. Legjobb példa erre Amelia Earhart, aki Lindbergh után másodikként repülte át az Atlanti-óceánt, majd a sikeren felbuzdulva számos rekordot állított fel. Ide sorolható, hogy elsőként jutott el repülővel Los Angeles-ből Mexikóvárosba, valamint Hawaii szigetéről Kaliforniába.

Jutta Kleinschmidt

A tűzrőlpattant német „menyecske” örökre beírta magát az autóversenyek történetébe, amikor 2001-ben egy Mitsubishi volánja mögött, első nőként megnyerte a Dakar-ralit. Győzelmének értékét tovább növeli, hogy – az autósok mezőnyében – máig ő az egyetlen német versenyző, aki Dakar-trófeával büszkélkedhet.

Laia Sanz

A Dakar-rali igazán embert próbáló viadal, pláne, ha valaki motorral vág neki a közel tízezer kilométeres távnak. Laia Sanz nem ijedt meg a kihívástól, s tapasztalatait felhasználva 2015-ben, negyedik sivatagi futamán minden korábbinál gyorsabbnak bizonyult. A kéthetes száguldás végén – több csapattársát megelőzve – kilencedikként zárt a 164 motoros számláló mezőnyben. (Fénykép: Frederic Le Floch/DPPI)

Michèle Mouton

A ma már visszavonult pilóta 1974 és 1986 között indult a rali vb-n, pályafutása során a Fiat és az Audi csapatát is erősítette. Nevét már csak azért is érdemes megjegyezni, mert ő volt az első nő, aki a ralisportban futamgyőztesként ünnepelhetett, sőt legjobb szezonjában, 1982-ben összesen négy alkalommal állt a dobogón.

Kovács Nikolett

Niki már négyévesen az aszfaltot koptatta egy minimotor nyergében, s lelkesedése nem is maradt eredmény nélkül – csaknem harminc magyar bajnoki cím és hat kupasorozat serlege csillog a családi vitrinben. Későbbi pályafutását súlyos sérülések hátráltatták, ennek ellenére az Alpok-Adria bajnokságban és az Endurance vb-n is megmérette magát, utóbbin az előkelő hatodik helyezést érte el – csupa női versenyzőből álló – csapatával.

Michelle Duff

A MotoGP világában meglehetősen ritkák a hölgyversenyzők, ezért is elismerésre méltó a kanadai Michelle Duff teljesítménye, aki – többek között – MZ-vel vett részt a világbajnokságon, és sokszor maga mögé utasította férfi ellenfeleit. Három GP-futamot nyert a negyedliteres kategóriában, majd visszavonulása után motoros újságíróként kamatoztatta pályán szerzett tapasztalatait.

Shirley Muldowney

Shirley a tengerentúlon népszerű gyorsulási versenyek egyik sztárja, s nem véletlenül, hiszen – egyedülálló módon – háromszor is elhódította az NHRA bajnoki címét. Elképesztő karrierjét a magyar nézők is figyelemmel kísérhették, ugyanis a hazánkban is vetített, 1983-as Nő a volánnál című film az ő történetét dolgozza fel.

Maria Costello

A világ egyik legveszélyesebb technikai sportja az évről-évre halálos áldozatokat követelő Man TT. A 300 km/óra feletti sebességgel száguldó motorok irányítása kemény feladat a házfalak között, de a brit Maria Costello sikeresen megbirkózott a nem mindennapi kihívással. Tanulóéveit követően beállt az utcai versenyzők közé, és csakhamar az élmezőnybe küzdötte fel magát, ma pedig ő tartja a hivatalos női Guinness-rekordot 184,6 km/órás átlagsebességgel.

Olvassa el további cikkeinket!