Hírek Klubélet

A sebesség helyes megválasztása életet menthet!

A Magyar Autóklub kiemelt feladatának tekinti a közlekedésbiztonság helyzetének javítását, a közúti balesetek számának csökkentését és a halálos kimenetelű szerencsétlenségek megelőzését.

Egyesületünk évek óta részt vesz hazai és nemzetközi szervezetek közlekedésbiztonsági kampányaiban, és idén is csatlakozik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) „Streets for Life” elnevezésű programjához, amely a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítését tűzte ki célul. Az akció keretében felhívjuk a döntéshozók és a közlekedők figyelmét arra, hogy a helyesen megválasztott tempó jelentős szerepet játszik a közúti és a halálos kimenetelű balesetek számának mérséklésében.

Mindig a felnőtteknek kell vigyázniuk a kicsikre, akik általában nem képesek felmérni a rájuk leselkedő veszélyeket. Fényképek forrása: BMW AG és Daimler AG

A MAK arra kéri a jogalkotókat és a hatóságokat, hogy intézkedéseikkel bírják rá az autósokat, a kerékpárosokat és a mikromobilitási eszközökkel közlekedőket a sebességhatárok betartására, mindemellett a megengedett sebesség meghatározásakor legyenek különös tekintettel az óvodák, iskolák, játszóterek, parkok, lakóövezetek stb. környékén közlekedő gyermekekre!

Olvassa el további cikkeinket!