Tanácsadó

Vizsgáztak a legújabb téli abroncsok!

Megszokott, hogy az ősz elején mérik össze tudásukat a szezon legújabb fejlesztésű téli köpenyei. Most sem volt másképp, s a kisautókhoz, illetve az alsó-középkategóriás típusokhoz illő 205/55 R16-os, továbbá a közepes szabadidő-autókhoz ajánlott 235/55 R17-es méreteket vallottak színt, összesen 28 mintázat mutatta meg képességeit havas, jeges, nedves és száraz úton.

Havas, jeges útviszonyok esetén nélkülözhetetlenek a téli vagy négyévszakos papucsok, ámde az egyes típusok tulajdonságai között nagy különbségeket fedezhetünk fel (fénykép: adac.de)

Sok nagyszerű termékkel találkoztak a tesztelők, azonban akadt néhány gyenge képességű abroncs is. Hogy pontosan melyiket érdemes megvenni vagy elkerülni, arról az Autósélet 2020/8. számában jelent meg tartalmas összefoglaló.

Ne kutakodjon feleslegesen információk után, inkább lépjen be a Magyar Autóklubba, és kapja kézhez a klubtagoknak készülő Autósélet magazint! Prémium kiadványunk exkluzív anyagaiból kiderül, miként hatnak az autósok mindennapi életére a közlekedést érintő jogszabályok és azok változásai.

Olvassa el további cikkeinket!